BORIĆEMO SE DO SAMOG KRAJA: Lavice bacile Srbiju u trans posle pobede nad Kanađankama!

Autor:

Sport

26.07.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapitenka Srbije Jelena Bruks izjavila je da je tim protiv Kanade pokazao da je jak i da u Tokio nije došao da prođemo kroz Olimpijske igre.

RepublikaFoto: fiba.com
Sonja Vasić i Jelena Bruks

Košarkašice Srbije na startu OI pobedile su Kanadu 72:68 posle velike borbe, iako su u većem delu meča imale prednost.


- Na kraju smo se izvukle. Na svakom takmičenju naš prva utakmica je pola-pola. Nismo opuštene da igramo našu igru, stegnute smo i napravimo mnogo više grešaka nego što treba. Cilj nam je bio da nemamo mnogo izgubljenih lopti, mi smo imali ogroman broj. To je držalo Kanadu u životu, na kraju smo pokažali da smo jaki i da smo da nismo došli da prođemo kroz OI, već da se borimo do samog kraja- rekla je Bruks srpskim novinarima u Tokiju.

Bruks kaže da je očekivala ovakva meč protiv Kanađanki.
RepublikaFoto: Starsport

- Znali smo ko je Kanada, šta su nam radili u Riju, video se nedostatak prijateljskih utakmica posle Evropskog prvenstva od sada. Ovde su nam sve prijateljske utakmice otkazane, mogli smo samo između sebe da igramo, a to nije isto. Ali uspele smo da zajednički pobedimo ovu utakmicu i da možemo da se pripemimo za dalje- rekla je Bruks.


Košarkašica Ana Dabović kaže da joj je drago što se nije ponovio scenario iz Rija kada su košarkašice od istog rivala izgubile, iako su vodile 18 razlike.

- Bio je cilj da nemamo mnogo izgubljenih lopti, ali to nismo ispoštovale. Mnogo je teško igrati protiv Kanade, drago mi je da smo ih pobedili. Odreagovale smo dobro u drugom poluvremenu, smanjile broj izgubljenih. Znamo da su nezgodna ekipa, da se bore, da ne odustaju. Na kraju je najvažnija pobeda- rekala je Dabović, koja je dodala da su energija i atmosfera u timu bile krljučne u ovom meču.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading