SRPKINJE REŠETALE, PA STREPELE: Košarkašice TRIJUMFALNO započele ODBRANU BRONZE u Tokiju!

Autor:

Sport

26.07.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije su startovale pobedom na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su savladale nezgodnu selekciju Kanade u okviru grupe A rezultatom 72:68.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbija - Kanada

Odbranu olimpijske bronze su započele pobedom nad Kanađankama od kojih su izgubile u grupnoj fazi na prošlim Igrama u Riju.

Košarkašice Srbije su sjajno otvorile meč protiv Kanađanki, sve je funkcionisalo u timu Marine Maljković. Tina Krajišnik i Sonja Vasić su predvodile, pa je posle prve četvrtine bilo 16:13.

Protivnice nisu imale rešenje za Srpkinje u drugoj četvrtini, a naše devojke su takođe igrale preznanatljivu odbranu i već u drugom kvartalu stigle do dvocifrene prednosti, međutim hvataju Kanađanke priključak i odlaze na veliki odmor sa minusom od osam poena 36:28.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U trećem kvartalu došlo je do potpunog obrta, Kanađanke se pogađale sa distance, dok su srpke reprezentativke za šest minuta upisale samo dva poena. Na kraju treće četvrtiti viđen je potpuni rezultatski egal 45:45.

Napeto je bilo u poslednjem periodu igre dok na scenu nije stupio strašni kvartet, redom su trojke pogađale Anderson, Bruks, Crvendakić i Ana Dabović  koja je razigravala saigračice u stilu Miloša Teodosića.

Imala je Srbija na 2 minuta do kraja 7 poena prednosti, ali uspele su Kanađanke da vrate jednu trojku i uvedu meč u dramu, predvođene duom Filds-Nurks.

Onda jedna neverovatna odluka sudija u vidu tehničke za naš tim, a potom i potpuno nesmotren potez Srpkinja, pa su Kanađanke na 13 sekundi do kraja bile u zaostatku od 3 poena.

Imale su protivnice slobodna bacanja koja nisu realizovale, pa evropske šampionke dobijaju meč na iskustvo i trijumfalno započinju Olimpijske igre!

Sonja Vasić je bila najefikasnija sa 16 poena, pratila ju je Anderson sa 12, Dabović sa 11. U poraženom timu najefikasnija je bila Filds sa 19 i Nurs sa 16 poena.

Pored Srbije i Kanade u grupi A se nalaze Španija i Južna Koreja. Evropska selekcija slavila je u prvom susretu u ovoj grupi rezultatom 73:69.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading