UGOVOR NA 1+2 GODINE: Srpski trener spakovao kofere da PREUZME Denver

Autor:

Sport

13.07.2021

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki mediji su preneli ekskluzivu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denver Nagets

Legendarni srpski trener Dušan Duda Ivković bio je na pragu da preuzme Denver Nagetse sada već davne 2002. godine.

Tada je Ivković trebalo da postane prvi evropski trener u NBA ligi, ali pošto do toga nije došlo, sadašnji selektor Srbije Igor Kokoškov je poneo taj epitet 16 godina kasnije.

- Imao sam prvi sastanak u Nici sa CSKA. Istovremeno sam dobio ponudu Denvera, otišao sam u Njujork, razgovarao sa Kikijem Vandevegeom, tadašnjim generalnim menadžerom Nagetsa, a onda smo zajedno sa mojim agentom i još trojicom skauta otišli na ručak. Celu noć, dok smo jeli, su mi postavljali pitanja. Na kraju mi je agent Bil Dafi rekao 'Spremi se da potpišeš ugovor ujutru' - rekao je Duda u intervjuu za grčki "Sport24".

Duda Ivković

Međutim, sledećeg dana se desio preokret.

Dogovorili smo uslove ugovora, ujedno i moju ulogu. Dogovorili smo se da ću tokom prve godine biti savetnik, odnosno učiti o NBA, a potom da ću poptisati dvogodišnji ugovor. Sledećeg jutra bili smo na kafi i rečeno mi je da su vlasnici na odmoru i da ne može ništa da se završi. Pitali su me da budem strpljiv nekoliko dana, na šta sam im odgovorio da za dve nedelje imam sastanak sa CSKA. Vremenom su prolazili dani i potpisao sam za CSKA.

Kako naš narod kaže, "Kasno Marko na Kosovo stiže", tako je bilo i sa Nagetsima.

Posle nekog vremena dobio sam poziv Denvera, rekli su mi 'Treneru, mi smo spremni. Odgovorio sam im 'Žao mi je, potpisao sam za CSKA' - zaključio je Ivković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading