VASO, ZAŠTO SI SLAVIO PORAZ? Legendarni as OPLEO po Miciću

Autor:

Sport

10.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo vreme da se ide u provod jer smo izgubili. Moraju da postoje norme ponašanja na terenu i van njega, kaže legenda za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Republika
Vasilije Micić u provodu

Vaso, ne lumpuje se nakon što ti je brod potonuo! Vasilije Micić (27), najbolji je košarkaš Evrope i MVP Evrolige, davao je sve od sebe na terenu za Srbiju, ali to što je posle poraza od Italije, kojim smo ostali bez plasmana na Olimpijske igre, lumpovao u noćnom provodu i pušio, o čemu je Srpski telegraf pisao u jučerašnjem broju, za svaku je osudu.

Sa tom konstatacijom se u razgovoru za Srpski telegraf saglasio i legendarni Dražen Dalipagić.

- Micić mi deluje kao korektan momak, njegovo ponašanje tokom utakmica mi je zadovoljavajuće. Međutim, ako je to uradio, onda to nije lepo. Nije momenat za tako nešto, posle jedne tako važne utakmice u kojoj smo izgubili. Šta je slavio? Moraju postojati moralni kodeksi kod svih sportista, a on ih u ovom slučaju nije ispoštovao. To je moje mišljenje o tom događaju, a šta ja lično generalno mislim o njemu, to je druga stvar, koju sam vam već rekao - poručio je Praja na početku priče.

Foto: Starsport
Dražen Dalipagić

Micić se u finalu kvalifikacionog turnira sa "azurima" u Beogradu požalio selektoru Igoru Kokoškovu na povredu, zbog čega je drugo poluvreme proveo na klupi. Zbog toga još više bode oči to što je opušteno đuskao u noćnom klubu sa cigarilosima u ustima.

- Iskreno, nisam video te fotografije, ali ponavljam, moralne norme ponašanja moraju da postoje na terenu, ali i van njega. Neko drži više do kodeksa ponašanja, neko manje, sve zavisi od sportiste. To je moj lični stav. Nažalost, mnogi igrači rade neke stvari jer su videli od drugih, ali bi zapravo trebalo da ih boli uvo šta drugi rade. Sve je do karaktera ljudi - dodao je Dalipagić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ilke

10.07.2021 05:54

Pa šta sad treba da bude uplakan,depresivan.