SELEKTORE, PODNESI OSTAVKU: Srpski stručnjak uputio APEL Kokoškovu posle DEBAKLA od Italijana!

Autor:

Sport

05.07.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i izazvao buru, da li bi Kokoškov trebalo da napusti Fenerbahče?

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Muta Nikolić i Aleksandar Đorđević

Iskusni srpski stručnjak Miroslav Nikolić izjavio je za "Mocartsport" da selektor Igor Kokoškov nije pokazao "dovoljno emocije" na klupi "orlova", a poručio je da u isto vreme ne bi trebalo da radi kao trener Fenerbahčea.

- Bili smo oslabljeni neigranjem pojedinih igrača, ali i drugi to mogu da kažu. Bili smo neuigrani, nisam video principe u odbrani. Uz uvažavanje igrača, pojedini su imali preveliku minutažu. Imamo dobre i odlične, najkorisnije u brojnim takmičenjima i zašto bi bio problem da se kaže da je moralo da prođemo dalje. Veliki neuspeh, da nazovemo imenom kako jeste - rekao je Muta.

On se detaljnije pozabavio taktičkim problemima reprezentacije Srbije.

Uh, nije bilo na loptu, ili dve, nego 20 razlike. Unutrašnja igra nije postojala. Italijani su 'vrteli' 'pik-end-pop' sa peticama i četvorkama. Visoki su pogađali, niski probijali do kraja... Videlo se i na prethodnim utakmicama da mnogo toga nije bilo dobro. Nismo imali igru 'jedan na jedan'. Italijani su nas odlično skautirali.

RepublikaFoto: Starsport
Ne bi trebalo da radi u Turskoj - Igor Kokoškov

Bivši strateg Partizana ocenio je da je problem što je Kokoškov istovremeno selektor i trener Fenera.

Kao što je Željkov povratak dobar za našu košarku, tako je i ovaj neuspeh loš. Ali sada kada je sve gotovo, dao bih Igoru podršku. Ne može niko da mu ospori određene kvalitete. Ipak, smatram da selektor treba da bude u punom profesionalnom statusu, odnosno da obavlja samo tu funkciju, a ne istovremeno da bude i trener u klubu. Jer selektorski posao ne traje samo tokom leta, već cele godine. Treba da se obilaze igrači, da se prate mlađe selekcije iz kojih će za godinu, dve da izađe budući nosilac seniorske reprezentacije - jasan je Miroslav Nikolić.

Podsetimo, "orlovi" su poraženi od Italije u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu, pa je Srbija ostala na tek jednom plasmanu na Olimpijske igre od osamostaljenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading