NEZAPAMĆENO! DUDINE REČI TRESU SRBIJU: Pitali su Ivkovića o reprezentaciji, on odgovorio kao iz TOPA!

Autor:

Sport

04.07.2021

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodne generacije su imale veći kvalitet, a ova taj nedostatak mora da kompenzuje željom i trudom, smatra Ivković.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši selektor Srbije Dušan Ivković

Bivši selektor Srbije Dušan Ivković ocenio je da trenutni roster "orlova" ne poseduje kvalitet kojim može da "gazi" rivale, poput prethodnih generacija.

Ipak, popularni Duda je izrazio očekivanje da će Srbija uspeti da nadigra Italiju u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Mnogo toga se izdešavalo u poslednje vreme, a vezano je za našu reprezentaciju, pa ne znam odakle tačno da počnem. Smatram da je mnogo toga uticalo da ova selekcija ipak bude malo drugačija u odnosu na prethodne – počeo je Dušan Ivković za "Maxbetsport", pa dodao:

Neke prethodne generacije imale su, recimo, problem motivacije. I šta su tada radili? Ubacili su u najveću brzinu jedno pet do deset minuta, napravili plus 20 i mirno posao privodili kraju. Ova ekipa, realno, u ovom trenutku nije tako dominantna.

Polufinalni okršaj sa Portorikom, ipak, uliva nadu.

Vidim da je usledila reakcija struke, jer je bila neophodna. Pošto nije dominantna, ova ekipa mora da gine za dres i grb tokom cele utakmice. Moraju da izgaraju i slažem se da je ta reakcija bila uočljiva u meču sa Portorikom.

Za kraj, Ivković je poručio da će "azuri" pasti u Pioniru.

I pored svega što sam kazao, optimista sam, verujem da ćemo pobediti Italijane i plasirati se na Olimpijske igre – zaključio je Dušan Ivković.

Podsetimo, finale Srbija - Italija na programu je u nedelju od 20:30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
revolution

05.07.2021 07:22

kriva je struka...svi zele da naprave nba zvezdu, forsiraju individualizam koji je ranije potiskivan u mladjim kategorijama..klinci ne uce kolektivnu igru vec igru jedan na jedan....strucnjaci, pa nismo mi afroamerikanci da mamo dominantnu fiicku notu, mi smo timski igraci gde u opste nije bitno ko igra, a opet svi igraju dobro....zatirete vi treneri srpsku skolu kosarke...pa mi smo bili sokirani kad je danlovic zakucao preko sabonisa, a sada svaki bek hoce da ide do kraja....ulaz se pravi za povratnu za sut ako nije autoput ili se resava flouterom...trenirate decu da igraju po sablonu.,..bili smo poznati po dobrom sutu i cvrstoj odbrani a sada nam italijani ubacuju 10 trojki za poluvreme...stidite se.