BOGDANOVIĆ OSTAO BEZ NBA FINALA: Srbin SJAJAN, Jang OČAJAN - Baksi ELIMINISALI Atlantu i zakazali MEGDAN sa Finiksom!

Autor:

Sport

04.07.2021

05:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milvoki rutinski slavio u šestoj utakmici, i to bez najboljeg igrača Janisa Adetekumboa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdanović teši Janga nakon poraza od Milvokija

Košarkaši Milvokija savladali su Atlantu sa 118:107 (28:24, 19:19, 44:29, 27:35), pa su se sa ukupnih 4:2 u finalnoj seriji Istoka plasirali u NBA finale.

Hoksima nije pomogla ni još jedna odlična partija srpskog beka Bogdana Bogdanovića koji je duel okončao sa 20 poena, uz dve asistencije i po tri skoka i ukradene lopte.

Posle prvog poluvremena koje je proteklo u izjednačenoj igri na obe strane, Baksi su meč broj šest prelomili furioznom igrom u trećoj četvrtini u kojoj su uspeli da ubace čak 44 poena, pa su sa ogromnih "plus 19" ušli u poslednji kvartal (91:72). Već tada je bilo jasno da nema više povratka za Atlantu, odnosno ko će na megdan Finiks Sansima u velikom finalu.

Pobednički sastav predvodio je Midlton sa 32 poena, a "ol-araund" partiju pružio je Holidej koji je utakmicu završio sa 27 koševa, uz po devet uhvaćenih lopti i uspešnih proigravanja. Baksi, koji će igrati prvi put finale još od 1974. godine, još jednom su nastupili bez prve zvezde tima, Janisa Adetekumboa.

Kod Hoksa, pored Bogdanovića, raspoložen je bio i Rediš sa 21 poenom, ali ne i Tre Jang. Atlantin superstar je stigao tek do 14 koševa, ali uz katastrofalnih 4/17 iz igre (0/6 trojke), a utisak nije popravio ni sa devet asistencija jer je, sa druge strane uspeo da izgubi pet lopti.

Prvi okršaj Milvokija i Finiksa na programu je u noći između utorka i srede.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading