(VIDEO) DRAMA NA STARTU F4: Efes kroz iglene uši do finala Evrolige! Micić DOMINIRAO u Kelnu

Autor:

Sport

28.05.2021

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Efesa prvi su finalisti Evrolige ove sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Turski tim je u polufinalu fajnal-fora u Kelnu bio bolji od Barselone rezultatom 89:86 (25:15, 24:22, 22:18, 18:31).

Najzaslužniji za trijumf Efesa bio je Vasilije Micić sa 25 poena, šest asistencija i tri skoka, te indeksom korisnosti 28. Srpski plejmejker je na taj način opravdao MVP titulu koju je dobio za ovu sezonu Evrolige.

 

Košarkaši Efesa su odigrali fantastično prvih pola sata, imali su više od igre, ogromnu prednost koja je u nekoliko navrata iznosila čak 21 poen razlike u trećoj četvrtini.

Međutim, u poslednjoj četvrtini je viđena skroz drugačija slika, ruski tim je zaigrao kao u transu, a turski je išao iz greške u grešku, pa se igrala neizvesna završnica. Na kraju je CSKA imao napad za produžetak ili pobedu, ali je Vil Klajburn promašio trojku za trijumf, posle čega je na pola sekunde do kraja Šejn Larkin ubacio jedno slobodno bacanje za konačnih 89:86.

Najveću pomoć Miciću je pružio Sertač Šanli sa 19 poena i osam skokova, a raspoložen je bio i Rodrig Buboa sa 15 koševa.

Na drugoj strani je prednjačio Vil Klajburn sa 26 poena, a Danijel Heket je ubacio 17.

Drugi polufinalni par čine Armani i Barselona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading