UKIDA SE EVROKUP? Bertomeu odgovorio kao iz topa!

Autor: Republika

Sport

27.05.2021

16:12

Prvi čovek Evrolige Đordi Betromeu demantovao je navode o mogućem ukidanju Evrokupa.

Tanjug
Đordi Bertomeu

Betroumeu je bio iznenađen pri prvom spomenu tih glasina:

 - Iznenadio sam se kad sam čuo da se pominje da neće biti Evrokupa sledeće sezone, jer je upravo suprotno razmišljanje. Želimo da napravimo radikalnu promenu u Evrokupu kako bismo ga više integrisali u Evroligu. Čak razmišljamo da finale Evrokupa može da se održi tokom Fajnal-fora i zato želimo da ga promenimo i prilagodimo. Fokusirani smo se na 20 timova koji će u budućnosti možda biti deo elite. U Evrokupu želimo ekipe koje imaju mogućnosti, želje i ambicije da budu u Evroligi. Neki će dobiti trogodišnji ugovor, a sa ostalima ćemo razgovarati od godine do godine. Od 13 do 15 ekipa će dobiti trogodišnji ugovor, ali to tek treba da se potvrdi - rekao je Bertomeu.

Navijači već godinu dana nisu u košarkašim dvoranam na utakmicama Evrolige, ali je Bertomeu krajnje oprezan kada se radi o povratku publike:

 - Povratak publike na tribine zavisiće od zemlje do zemlje. Najrealnije je da sledeću sezonu počnemom sa 50-60 odsto kapaciteta. Moguće je da će se od Božića pa nadalje povećavati broj gledalaca, ali to je prognoza, jer ako nas je ova pandemija ičemu naučila, to je da ono što danas kažemo, sutra više ne važi - Zaključio je Bertomeu.

 

Komentari (0)

Loading