RADONJIĆ PRED MAJSTORICU: Trener Zvezde odgovorio na pitanje o SUĐENJU!

Autor: Republika

Sport

27.05.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dejana Radonjić izašao je pred medije povodom odlučujuće utakmice finala ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Radonjić

Zvezda je odbranila domaći teren sa dve pobede u "Pioniru", Budućnost je uzvratila istom merom u "Morači" i došla do izjednačenja.

Radonjić ističe da će biti potrebno kompletno savršeno izdanje celog tima:

- Jasno nam je da igramo protiv jakog protivnika, mečevi su bili dobri, interesatni. Bilo je dobrih stvari, ali sutra je bitno da napravimo iskorak u segmentima u kojima nismo bili dovoljno dobri. Koncentracija će biti puno bitna, to je faktor koji sutra može da odlučuje. Mi tu možemo dobro da odreagujemo, a protiv ekipe kao Budućnost to je jako značajno.

Oni imaju kvalitet na svim pozicijama, za nas je veliki zadatak da iskontrolišemo taj kvalitet. Imaju jake igrače na lopti, igrače kao Kobs, Ivanović i Dela Vale koji mogu da diktiraju igru, znaju da iznude faul, s obzirom da se radi o dobrim igračima biće teško iskontrolisati ih. Tu su igrači i na drugim pozicijama kao Melvin Edžim koji je sjajnom odbranom dao veliki doprinos, kao i Petar Popović. Luka Mitrović je odigrao ponajbolje partije u Budućnosti u ovoj finalnoj seriji. Jasno je da moramo da igramo stabilno - rekao je Radonjić.

- Generalno smatram da će ukupan kvalitet igre biti presudan. Ako ne budemo imali stabilnost i kontinuirani kvalitet, to nam neće dati ono što želimo. Kada igramo protiv tima kao Budućnost moramo u svim segmentima igre biti dovoljno dobri. U odbrani, u napadu, u svim zahtevima. Naravno da je bitno da šut bude bolji nego što je bio, ali popravi se procenat šuta, a ne šut - smatra Radonjić.

Odgovorio je i na pitanje o spornom suđenju:

- Ono što mogu da kažem je da mi igramo agresivno, pokušavamo da igramo agresivno jedan duži period. To smo radili u kupu, u Evroligi i to ćemo pokušavati i dalje - rekao je Radonjić na pitanje o tome šta kaže na razliku u dosuđenim faulovima i slobodnim bacanjima u prethodna dva meča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading