IGRAĆE SE MAJSTORICA: Zvezda prokockala dvocifrenu prednost, šampion će se znati u Beogradu!

Autor: Republika

Sport

24.05.2021

18:40 >> 20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Budućnosti je pobedom 81:80 nad Crvenom zvezdom izjednačila finalnu seriju ABA lige na 2:2.

RepublikaFoto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Borba za skok ispod koša

 

Posle velike tenzije u završnici, domaćini u "Morači" su došli do drugog trijumfa na svom parketu.

Čitava utakmica je prošla u znaku vođstva Zvezde, neretko i dvocifrenog i stalnih pokušaja Budućnosti da preokrene. Brojni prelomni napadi domaćina su izjalovljeni lošim šutevima i odlukama. Zvezda je igrala pametno u napadu, odlično šutirala sa distance, Lojd je žario i palio, sve je vodilo do sigurnog tirjumfa gostiju iz Beograda.

Ipak, sastav Dejana Milojevića uspeva da u samoj završnici preokrene meč u svoju korist. Uspeli su da se domognu neizvesnog rezultata bez povređenog Vilija Rida, koji je jedva napustio teren zbog problema sa preponama.

Poslednji napadi su tekli ovako: Zoran Nikolić je bio siguran za 80:80, Lojd promašuje izgledan šut za dva, Lazić čini peti faul nad Džastinom Kobsom koji ubacuje prvo, ali ne i drugo bacanje, Lojdov floter na sekund do kraja ne ulazi u koš, pa ni trojka Davidovca uz zvuk sirene.

Prvi čovek Budućnosti očekivano je bio Džastin Kobs sa 22 poena i sedam asistencija, ispratio ga je Luka Mitrović sa 13 poena, zatim Nikola Ivanović sa 11 i Zoran Nikolić sa 10 poena.

Džordan Lojd je bio najefikasniji na obe strane sa 23 poena, Ognjen Dobrić je upisao 13 poena i šest asistencija. Lendri Noko je brojao do 12.

Majstorica se igra u petak 28. maja.

Kraj meča.

- Lojd promašuje floter, lopta je skakutala po obruču i izašla, zatim izašla u aut posle borbe za skok. Davidovac promašuje trojku za pobedu.

- 10. minut - Zoran Nikolić donosi izjednačenje. Lojd promašuje iz izgledne pozicije. Branko Lazić na drugoj strani pravi peti faul nad Kobsom, koji promašuje prvo, a daje drugo bacanje.

- 8. minut - Zoran Nikolić pogađa jedno od dva bacanja. Dobrić donosi izjednačenje poenima, pa asistencijom za Kuzmića čini potez za vođstvo. 

- 7. minut - Džordan Lojd pravi četvrti faul, Nikola Ivanović pogađa ulaz uz prekršaj i posle pogođenog penala donosi vođstvo Budućnosti.

- 6. minut - Dobrić siguran oba puta sa bacanja. Dela Vale takođe na drugoj strani. Kobs pogađa floter, faul Lojda. Dva poena prednosti za Zvezdu. Lojd pod pritiskom ubacuje vrlo bitnu trojku. Njegov glavni rival Kobs smanjuje na 70:73

- 4. minut - Budućnost ponovo pokušava da se vrati. Danilo Nikolić ubacuje drugu trojku, Zoran Nikolić zakucava alej up pas Nikole Ivanovića.

- 3. minut - Lengston Hol doprinosi u napadu poenima i asistencijama. Lojd poenima uz faul diže na deset poena razlike. 

- 4. četvrtina

 

- 10. minut - Budućnost bez Vilija Rida uspeva da se vrati. Dela Vale postiže otvorenu trojku, Zoran Nikolić zakucava ispod koša, Davidovac precizan za Zvezdu. Koriju Voldenu je svirana nesportska lična greška, pošto je faulirao Zorana Nikolića posle izgubljene lopte. Budućnsot nastavlja seriju loših odluka u napadu. Ipak, na kraju treće deonice su imali priliku da smanje na dva poena zaostatka, ali je Nikola Ivanović promašio otvorenu trojku, malo sreće mu je falilo jer je lopta igrala po obruču. 

 

 

 

 

- 6. minut - Lojd pogađa polaganje uz faul, promašio je dodatni penal. Trojka Branka Lazića sa sedam metara za sigurnih plus šest. Lengston Hol pogađa sa velike udaljenosti za plus osam. Još jedna trojka Lazića, posle driblinga pa koraka u stranu. Lojd diže na plus 12.

- 4. minut - Kobs smanjuje na 42:41. Noko ne koristi pas pod košem, ni Budućnost ne odigrava dobre napade. 

Vili Rid je povredio prepone, odlični Amerikanac je legao na parket, pružena mu kratka pomoć da dođe do klupe. Ostaje pitanje da li će anstaviti meč.

- 3. četvrtina

Zvezda igra agresivno u odbrani, pametno u napadu. Budućnost promašuje zicere i slobodna bacanja. Dobrić sa devet poena je jedino podrška Džordanu Lojdu, koji je brojao do 13 poena.

 

 

 10. minut - Gosti sa penala održavaju prednost. Ivanović je pogodio floter u poslednjem napadu Budućnosti u prvom poluvremenu. Lendri Noko je iz "odbojke" uz zvuk sirene postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

- 8. minut - Trojka NIkolića odnosi pola koša zaostatka domaćih. Faul nad Voldenom i precizno izvođenje slobodnih bacanja Amerikanca ne predaju Budućnosti šansu za preokret. 

 

 

- 5. minut - Nastavlja se duel Lojda i Kobsa, Amerikanci sve što čine na današnjem meču je korisno po njihove timove. Mitrović se razigrao sa 12 poena, ali Zvezda uspeno održava vođstvo.

- 3. minut - Trojka Lojda u stilu Stefa Karija za plus sedam. Kobs odgovara na svaki poen Zvezdinog asa.

U vrlo tesnoj borbi Zvezda održava dva poseda prednosti. Budućnost ne može da probije zid crveno-belih. Alej-up akcija Kobsa i Rida, tajm aut Radonjića.

- 2. četvrtina

 

 

 

 

- 10. minut - Zvezda stabilno održava sigurnu jednocifrenu prednost. Sudije su morale zbog nesportskog ponašanja ljudi iz publike da reaguju upozorenjem. Posle velike borbe za loptu i sudijskog podbacivanja, Luka Mitrović biva fauliran i siguran sa penala.

- 7. minut - Dobrićeva trojka u kontranapadu. Kobs ulazi sigurno u napadački ritam. Sjajna blokada Lojda nad Nikolićem otvara kontru za poene Simonovića. Dobrić peti poen ubacuje floterom za prvo dovifreno vođstvo gostiju. Na drugoj strani koš-faul Kobsa, prekršaj Lojda.

- 4. minut - Serija Zvezde se nastavlja preko Simonovića i Lojda. Kobs lepo proigrava Edžima za zakucavanje, ali Lojd uzvraća trojkom. Tajm-aut Milojevića.

- 2. minut - Prve poene postiže Vili Rid ispod koša. Kobs se nadovezuje pogotkom sa poludistance, Lojd na drugoj strani uzvraća trojkom. Zvezda ofanzivnim skokovima obezbeđuje uzastopne napade, na kraju Lendri Noko fauliran i siguran sa penala.

- 1. četvrtina.

 

 

 

 

 

 

- Utakmica u "Morači" je počela.

Crvena zvezda je posle dve pobede u Beogradu otišla u Podgoricu da dovrši posao i odbrani titulu regionalnog takmičenja.

Izuzetno tesna i tvrda utakmica odigrana je u "Morači" u kojoj je Budućnost uspela da pobedi u neizvesnoj završnici.

 

 

 

 

Crveno-bele čeka "popravni", u protivnom ih čeka majstorica u Beogradu. Crnogorski klub želi da izjednači i pred većim je pritiskom od gostiju.

 

 

Tenziju je podgrejala i namera Zvezde da preduzme radikalne mere u slučaju, po njima, sumnjivog sudijskog kriterijuma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading