NE MOŽE SE PROTIV SUDIJA: Nezadovoljna Crvena zvezda spremna na RADIKALAN POTEZ!

Autor: Republika

Sport

23.05.2021

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći u kojoj je sva pažnja javnosti bila usmerena ka završnoj večeri Evrovizije i dešavanjima u Beton Hali u Beogradu, iza zavese u Podgorici tokom treće utakmice finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti, ovo regionalno takmičenje dobilo je još jedan težak udarac od strane istih aktera – sudija.

RepublikaFoto: ABA liga
Sudijska trojka na meču Budućnost-Podgorica

Crvena zvezda nije iskoristila prvu meč loptu, oni koji su gledali utakmicu u "Morači“ rekli bi i da crveno-beli nisu imali nikakvu šansu pored Mateja Boltauzera i Sretena Radovića čoveka koje je srpskoj javnosti poznat i po aferi "Afrodita“ odnosno korišćenju usluga prostitutki u jednom noćnom klubu u Podgorici koje mu je podvodio jedan od bivših funkcionera KK Budućnost.

Ovaj tandem sa hipotekama iz prošlosti koje su ucenama ili novcem vezane isključivo za Crvenu zvezdu "zablistao“ je u subotu u Podgorici dosudivši tvrdoj utakmici čak 34 slobodna bacanja za domaćina.


Crveno-beli su već u 3.minutu utakmice bili u bonusu, a koliko je otvorena naklonost ovog sudijskog tandema bila očigledna govori i podatak da je Crvena zvezda 6 od svojih 14 bacanja izvela u poslednjoj četvrtini. Primera i to očiglednih, u utakmici u kojoj Budućnost nije imala pravo na grešku bilo je još: Prekinut kontrapad Crvene zvezde, faul u napadu Branka Lazića koji je dobio udarac u bradu, poeni  Noka uz faul koji nisu priznati...prostom i brzom analizom dolazi se do podatka da je Crvena zvezda sa brojnim greškama sudija i jasnom namerom tandema Boltauzer i Radović oštećen za najmanje 20 poena?

Ovo nije prvi put da Matej Boltauzer osnivač fantomskog udruženja sudija ABA lige (koje nije priznato od strane lige i to sa sedištem u Podgorici?) direktno utiče na rezultate i ishod utakmica u kojima igra Crvena zvezda. Organizacija koja je osnovana u Beogradu, a sedište joj je u Crnoj Gori i vodi je izvesni Ranko Šćepanović nekadašnji sudija YUBA lige (izbačen sa liste sudija 1996.godine od strane legendarnog Radomira Šapera zbog malverzacija i korupcije) primer je besmisla u koje zapada ABA liga u kojoj su najmanje važni klubovi i igrači,a najvažniji sudijski klanovi, dogovori i razne neprincipijelne koalicije.
RepublikaFoto: Starsport
Detalji sa meča u "Morači"

Podgorica, polufinale ABA lige u Laktašima, brojne žalbe i pritužbe crveno-belih prethodnih sezona kada su delegirani Boltauzer, Radović i Javor... sve je to već poznato javnosti, ali pomaka nema!


Javna je tajna da slovenačke sudije na čelu sa Boltauzerom koji je zapravo čelnik sudijske organizacije vode i "drmaju“ ovom ligom koja se opterećena brojnim skandalima nalazi na ivici opstanka!

Evroligaške sudije, koje to nisu kada "sude“ utakmice ABA lige napravile su svoj klan i praktično "gazduju" ovom ligom koja se finansira i opstaje isključivo novcem iz Republike Srbije koji stiže preko ugovora o TV pravima.

Dokaza da neko od njih prima novac za ovakvo "deljenje pravde" nema ali ima ozbiljnih indicija koje postaju posle ovakvih utakmica ozbiljan teg za celu ligu jer se situacije poput one koja je viđena u subotu uveče ponavljaju iz sezone u sezonu. Srpske sudije su gurnute na marginu, slovenačke i hrvatske zaštićene su kao beli medvedi od čelnika Evrolige zaduženog za delegiranje sudija Ričarda Stouksa. I očigledno misle da u ABA ligi mogu da rade šta hoće!

Prema našim saznanjima ukoliko se nešto drastično ne promeni u utakmici broj 4, odnosno crveno-beli ne dobiju ravnopravne uslove da se pobednik odlučuje isključivo na terenu, Crvena zvezda je spremna na radikalne korake bez obzira na činjenicu da je u pred nadležnim sudovima pobedila ABA ligu i dokazala da se regionalna liga vodi na pogrešan i nelegalan način. Koje su to mere ostaje da se vidi...

Ono što je jasno, ABA liga se ponovo, zbog istih stvari i istih ljudi nalazi na ivici opstanka. Da li će i opstati sada zavisi samo od sudija, istih onih koji su je sa pojedinim čelnicima lige i trulim kompromisima i dogovorima doveli na rub propasti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading