Stefanović: Nova hapšenja pokazuju visoku profesionalnost

Autor:

Vesti

23.05.2021

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom današnjeg hapšenja još šest pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović ocenjuje da su nadležni organi pokazali visoku profesionalnost i upornost u razbijanju ovog klana.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nenad Stefanović

- Informacije koje je izneo ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i nova hapšenja, ukazuju na visoku profesionalnost pripadnika MUP-a, Bezbenosno informativne agencije i Tuzilaštva za organizovani kriminal koji su efektno razbili ovu organizovanu kriminalnu grupu - rekao je Stefanović.

Podsetio je da ovi organi skoro svakodnevno, u kontinuitetu, otkrivaju nove "štek" prostorije ove kriminalne grupe, oružje, ogromne količine novca koji potiču iz izvršenja krivičnih dela...

Stefanović istoremeno podseća da javnost, takođe, očekuje odgovor na pitanje šta su bili motivi i konačni cilj neovlašcenog prisluškivanja predsednika Republike, jer kako je naveo, od toga zavisi i pravna kvalifikacija krivičnog dela.

- Ono što je zabrinjavajuće, prikupljanje ovakvih podataka nezakonitim prisluškivanjem moglo bi da se posmatra, na nivou pretpostavki, iz ugla pripremnih radnji za, npr. izvršenje nekog težeg krivičnog dela, kao što je teško ubistvo državnog funkcionera, ili dostavljanje poverljivih podataka stranim službama - špijunaža ili nasilna promena ustavnog uredenja... -  napomenuo je Stefanović, prenosi Happy.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading