SJAJNI SRPSKI KOŠARKAŠ NAJAVIO PENZIJU: Titula u Evroligi i KRAJ!

Autor: Marija Stefanović

Sport

06.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voleo bih da se s trofejom Evrolige oprostim od košarke, a sad imam idealnu priliku za tako nešto, poručio je za Srpski telegraf bek Milana Vladimir Micov (36).

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Micov

Košarkaši Armanija su izborili plasman na fajnal-for Evrolige nakon 29 godina i tako su došli na dva koraka do toga da u vitrine slavne Olimpije donesu četvrti trofej prvaka Evrope. Tim iz Milana prolaz među četiri najbolje ekipe u Evropi izborio je u majstorici protiv Bajerna (92:89). Micov i drugovi će se u polufinalu završnog turnira, koji će biti održan od 28. do 30. maja u Kelnu, sastati s Barselonom, dok će drugi polufinalni par činiti CSKA i Efes.

TREĆA SREĆA

Srpski košarkaš, kom je ovo treći fajnal-for u karijeri, nada se da ovog puta neće ostati praznih ruku.

- Napravili smo veliki uspeh ove sezone iako mnogi nisu očekivali da ćemo stići do same završnice. Znam da svi pominju da nismo bili u završnici 29 godina, ali to je ako se računa stara Evroliga. Ako gledamo po novom formatu, onda nam je ovo prvi put u istoriji i veoma sam srećan zbog svega - kazao je Micov i dodao:

- Takođe, ovo je moj treći fajnal-for u karijeri i voleo bih kada bismo osvojili trofej. Pre toga sam dva puta bio sa CSKA i nismo uspeli da trijumfujemo. Zato bih voleo da to uradimo sada, to bi stvarno bila kruna moje karijere. Želim da se sa trofejom Evrolige oprostim od profesionalnog igranja jer sam svestan da ću uskoro u košarkašku penziju.

BARSA FAVORIT

Košarkaši Barselone i Efesa su, prema bukmejkerima, glavni favorit za trijumf u Kelnu s kvotom 2,7, dok je kvota na CSKA 5, a na Armani 7. Međutim, Micov veruje da njegovi saigrači i on mogu da naprave novo iznenađenje u Evroligi.

- Mi ćemo dočekati rasterećeno ovaj završni turnir jer nismo favoriti. Već smo mnogo postigli ove sezone. S druge strane, Barselona je tim koji je napravljen da osvoji Evroligu i oni će biti pod većim pritiskom od nas. A u takvim situacijama može lako da se napravi iznenađenje. Turnir se igra na jednu utakmicu, a u tom slučaju je sve moguće - zaključio je Micov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading