NEĆE NA F4: Trinkijeri i Bajern eliminisani iz Evrolige!

Autor:

Sport

04.05.2021

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Armani iz Milana je treći tim koji je obezbedio plasman na F4 u Kelnu.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Armani je u majstorici savladao Bajern Minhen sa 92:89 i tako sa 3:2 u četvrtfinalnoj seriji obezbedio mestu na završnici turnira.

Italijanski velikan prvi put posle 29 godina plasirao se na Fajnal-for i u Kelnu će pokušati četvrti put u istoriji (poslenji 1988) da osvoje evropsku titulu. Poslednji put kada su učestvovali na F4 poraženi su u Istanbulu od budućeg prvaka ‘starog kontinenta’ Partizana 82:7

Ekipa trenera Etorea Mesine nije dozvolila Bavarcima da postanu prvi tim u istoriji koji je preokrenuo posle 0-2 i plasirao se na Fajnal-for, a u borbi za plasman u finale sastaće se sa boljim iz majstorice u kojoj se sastaju Barselona – Zenit.

Bajern je bolje počeo i imao je pet poena prednosti (12:7), ali su se Milanezi brzo konsolidovali i u drugom periodu došli su dvocifrene prednosti, maksimalno plus 13.

Olimpija je tokom cele treće četvrtine imala dvocifrenu prednost, a maksimalnih 17 poena viška imali su u 28. minutu – 72:55.

Bajern je u poslednjoj deonici pogodio nekoliko trojki i uspeo je da se vrati, a Milanezima ni devet poena viša minut pre kraja nisu bila dovoljna za mirnu završnicu. Bajern je iskoristio neverovatne greške Ševona Šildsa i deset sekundi pre kraja doša je na samo minus 2 (91:89), a imao je i napad.

Ipak, Bavarci nisu uspeli da nokautiraju uzdrmanog rivala, a posle polovičnog učinka Šildsa sa penala, Paul Cipser je pokušao trojkom iz velike udaljenosti da meč uvede u produžetak, ali nije uspeo.

Poslednji učesnik F4 je Barselona, koja je u odlučujućem meču deklasirala Zenit sa 79:53.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading