"Bogdane, vrati se molim te, probudi se, vratite mi sina": Lelek majke tragično nastradalog Bogdana odjekuje Majdanpekom

Autor: Republika

Hronika

04.05.2021

22:52

Teška saobraćajna nesreća, u kojoj je u ponedeljak, oko 22 sata, na drugi dan Uskrsa, nastradao MMA borac i bokser Bogdan Ilić (19) zavila je u crno Majdanpek. Spletom okolnosti, sprečena je veća tragedija, pošto su L. G. (17) i V. Đ. (17), koji su sa Bogdanom bili u kolima, koja su sletela u jezero Veliki zaton, uspeli da se spasu.

facebook.com/Dalibor Ilić
Bogdan Ilić

Trojica mladića bila su u autu marke "pežo", koji je iz zasada nepoznatih razloga sleteo u jezero, kojim se deo Majdanpeka snabdeva vodom za piće. Kako nezvanično saznajemo, oni su uzeli auto od oca jednog od njih i krenuli da se provozaju. Još uvek se na zna ko je bio za volanom. Prema nezvaničnim informacijama, vozač je pokušao u oštroj krivini da izbegne brdo, ali je izgubio kontrolu nad autom, koji je sleteo u jezero. Dvojica mladića su uspela da se izvuku, ali je Bogdan ostao zarobljen u kolima, koja su potonula.

Trenutak kad je "pežo" uleteo u jezero, primetio je vozač automobila koji se u tom trenutku zadesio iza njih i koji je odmah krenuo da ih spase. Pretpostavlja se da L. G. i V. Đ. nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, pa su kroz otvorena vrata usled tumbanja, izleteli iz auta. Prema priči očevidaca, L. G. je u tom trenutku bio u svesnom stanju, dok je V. Đ. bio bez svesti kada je izleteo iz kola i upao u hladnu vodu. Oni su odmah prevezeni u bolnicu, odakle su nakon ukazane prve pomoći pušteni na kućno lečenje.

Na lice mesta ubrzo su stigli pripadnici MUP i Vatrogasne jedinice. U pokušaju da se locira i izvuče "pežo" iz jezera, korišćena je i mehanizacija iz rudnika bakra Majdanpek, ali su njihovi napori ostali bezuspešni, sve do trenutka kada su oko 11 sati stigli ronioci iz Žandarmerije. Oni su nakon dva sata uspeli da izvuku telo nesrećnog mladića, tako što su najpre razbili staklo.

Sve vreme na obali, dok je trajala potraga, bili su Bogdanovi otac i majka.

- Zašto ja nisam poginula, moje dete je tek počelo da živi. Bogdane, vrati se molim te, probudi se... Ne mogu ovo da prihvatim, ne mogu da izdržim, vratite mi sina - zapomagala je Bogdanova majka.

Dalibor Ilić, Bogdanov otac, jedva je u utorak uspeo da nam kaže da je očekivao sina da dođe kod njega u selo Golubinje:

- Umesto da mi dođe, čuo sam strašnu vest. Ne znam kako se sve dogodilo. Ne znam da li je on vozio automobil. Polagao je za vozačku dozvolu, ali ne znam da li ju je stekao. Kako god, sad je sve nebitno. Samo znam da mi sina više nema...

Od momenta kad su čuli za nesreću, na obalu jezera stigli su prijatelji trojice mladića. Za Bogdana su imali samo najlepše da kažu.

- Išao je u srednju Tehničku školu u Majdanpeku i bio je omiljen u društvu - pričaju kroz suze drugovi. - Ovo je strašna tragedija, ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Došli smo da vidimo kako možemo da pomognemo, a umesto toga zatekla nas je strašna vest.

OPROŠTAJ KLUBA

OD Bogdana su se u utorak potresnim rečima na "Fejsbuku" oprostili njegovi drugovi iz kluba Miners:

- Neopisiva tragedija zadesila je naš grad i naš klub. Ugašen je jedan mladi život. Naš šampion koji je od osnivanja našeg kluba, još kao osnovac, počeo da hrabro ulazi u borilišta širom države, doneo je svima ponos i sreću, ređajući pobede i medalje. Reči utehe porodici za ovakvu bol, a i svima nama ne postoje. Bogdane, neka te anđeli čuvaju i neka ti Gospod otvori rajska vrata.

VRSTAN SPORTISTA

Nastradali Bogdan bio je član boks kluba Miners iz Majdanpeka. NJegov trener, Ivan Đorđević (na slici), koji je u utorak bio na mestu nesreće, za ovog mladića je imao samo lepe reči.

- Bogdan je bio sjajan dečko, nije pio, vodio je pravi sportski život - kaže Đorđević. - Bio je vrstan bokser i MMA borac. Na prvenstvu Balkana osvojio je drugo mesto, dok je bio treći na državnom prvenstvu Srbije u juniorskoj konkurenciji. Obećavao je kao sportista. Nije zaslužio ovakav kraj.

Komentari (0)

Loading