DRAMA U ISTANBULU: Micić sa PENALA presudio Realu, Efes ide na F4!

Autor:

Sport

04.05.2021

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Anadolu Efesa drugi su učesnici F4 Evrolige u Kelnu.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Efes je na svom terenu posle dramatične završnice savladao Real Madrid u majstorici sa 88:83 i tako slavio sa 3:2 u četvrtfinalnoj seriji.

Turci su tako i po treći put u seriji savladali Madriđane u Istanbulu.

Najefikasnijibio je Kris Singlton sa 26 poena i osam skokova. Vasilije Micić je imao 18 poena, pet asistencija i dva skoka, odnosno Krunoslav Simon sa 17 poena i tri asistencije.

Hrvatski bek je pogodio i izuzetno važnu trojku u završnici kojom je praktično prelomio duel, a konačni udarac Madriđanima zadao je Vasa Micić sa dva penala.

Kod Reala se istakao Laprovitola sa 17 poena i četiri asistencije, Tompkins je ubacio 12, a Kerol i Ljulj po 10 poena.

Posle rezultatske klackalice u prvom poluvremenu, Real je na poluvremenu imao blagu prednost. Ipak, na startu treće četvrtine Efes pravi seriju od 15:0 i stiže do dvocifrene prednosti.

 

 

Ipak, Real se po treći put u nizu vratio, a u poslednji minut se ušlo pri rezultatu 80:80. Na 38 sekundi do kraja Krunoslav Simon je pogodio trojku iz velike daljine i tako najavio trijumf svog tima.

Ljulj je u narednom napadu imao šansu da iz uručenja pogodio trojku, međutim, on je promašio.

Usledila su dva pogođena slobodna bacanja Singltona, još jedna promašena trojka Ljulja i to je bilo to. Danston je sa linije penala potom bio polovičan, Ljulj je ubacio trojku, a meč je završen slobodnim bacanjima za Vasu Micića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading