(VIDEO) JOKIĆ IZNENADIO IZJAVOM: Ne razmišljam o MVP nagradi! Nisam došao u NBA zbog toga

Autor: Republika

Sport

01.05.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superzvezda Denver Nagetsa Nikola Jokić istakao je da je rad na telu značajno uticao na njegov napredak u NBA ligi.

RepublikaFoto: youtube.com/espn
NIkola Jokić

"Džoker" je u intervjuu za emisiju "Jump" na ESPN-u pojasnio kako su drugi sportovi uticali na njegov stil igre:

- Igram ovako od prvih mojih koraka. Volim i druge sportove: Odvojku, vaterpolo,... i oni mi pomažu u igri - počeo je Jokić razgovor sa Rejčel Nikols.

Iskusna novinarska je upitala Jokića za njegov karakterističan šut sa desne noge iz okreta. Somborac je pojasnio da je za to kriva povreda:

- Izvrnuo sam levi zglob. Bilo mi je bolno da se odrazim sa obe noge, pa sam na treningu probao sam sa jedne i lopta je samo ulazila. Radi od tad.

Bivši centar Mege je priznao da ga je vežbanje i pravilna ishrana tokom korone načinilo mnogo kompletnijim igračem:

- Kada sam igrao u Beogradu nisam mogao jedan sklek da uradim. Kada sam došao ovde imao sam telo u najlošijem stanju u celom NBA. Hteo sam da promenim nešto, da vidim da li mogu da promenim svoje telo i izgubio sam mnogo kilograma. Osećam se mnogo bolje. Iskreno, i dalje nisam dovoljno brz, cilj je samo da se brzo ne umorim. Rad na telu je pomogao mom napretku u odbrani.

Na konstataciju Nikolsove da se ne "busa" niti trudi da sebe propagira za MVP-a u odnosu na ostale konkurente, Jokić ističe da mu je cilj pre svega da nadigra sve vrhunske zvezde:

- Ne razmišljam o tome. Nisam došao ovde da bih bio MVP lige. Uvek mislim da je neko bolji od mene i hoću da ga pobedim, s tim mentalitetom ću uvek biti "autsajder".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading