DULE NAS JE MALTRETIRAO: Legenda srpske košarke vuče TRAUME posle Vujoševića

Autor: Republika

Sport

29.04.2021

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor i nekada rasni strelac Crvene zvezde Nebojša Ilić prisećao se koliko je težak rad bio sa Duletom Vujoševićem.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana je na počecima svoje karijere vodio i Crvenu zvezdu u sezoni 1991/92. Ilić je tada bio najbolji strelac jugoslovenske lige, koji je redovno prebacivao preko 30 poena po meču.

Neizostavni član u svim uspesima Crvene zvezde i reprezentacije Srbije u protekloj deceniji je ispričao anegdotu vezanu sa rad sa Vujoševićem:

- Sledeće godine je Dule Vujošević bio trener. On nam je dao šansu, ubijao nas je sa treninzima. Ušao sam u onaj njegov program, ostajanje šutiranje. Maltretirao je Dule ozbiljno. On ni ne zna za ovu anegdotu, živeo je u Takovskoj i kreće u 20 do 10 na trening. Dobio je tipo od Zvezde, dobar auto u to vreme, ali Dule nije neki Niki Lauda baš bio. Ja znam putanju, spušta se niz Jaše Prodanovića i ide ka Pioniru. Tu je oko 15 do 10. Čekam ga ja na uglu, vidim ga sa semafora i ja ispred njega i crveno se upali. On ne vidi da sam ja ispred, pali se žuto pa zeleno. Otvaram ja prozor, četiri migavca, svi počinju da sviraju. Pokazujem rukom, obiđi me. On ne vidi da sam ja u leru i idem polako u rikverc. Tako smo prošli jedno tri četiri semafora. Treći semafor ja zapalim, on ostane i brzo presvlačenje - govori Ilić za podkast zvaničnog sajta kluba: 

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Nebojša Ilić

- Mi odemo na Zvezdaru, ide neka priča, mi grlimo drveće… Vidim ja da ovo ne vodi nigde. Kaže on ’Aj sada jedan dugački krug…’ Kažem ja ’Ajmo ljudi mi u automobile’, morali smo kolima gore i na parking. Aca nas čeka u šumi, a pita Lale ’Gde je Aca?’ Dolazi Aca posle 45 minuta, ljut kao puška, ozbiljan atletski trener. Mislim da je bio jedan trening još i otišao čovek - priseća se Ilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
osnovac

29.04.2021 18:16

Ako se iz Takovske ide po ulici Jase Prodanovica ka hali Pionir onda se nikako ne spustate nego naprotiv penjete. Obrnuto. Jer od Cvijiceve pa sve do ugla sa Stojana Novakovica je uzbrdica. Prava ravnica je tek ispred skole. Znam jer sam osam godina isao u tadasnju osnovnu skolu Djuro Strugar.