NE PAMTIM LAKŠU GRUPU: Krstić pravo u METU o žrebu za Evrobasket!

Autor:

Sport

29.04.2021

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi utisak je da smo imali dobar žreb", rekao je Tanjugu POTPREDSEDNIK KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE ZA MUŠKU KOŠARKU Nenad Krstić, nakon izvlačenja grupa za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić

Srbija će se takmičiti u D grupi u Pragu, a za rivale će osim Češke imati još selekcije Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

- Uživo smo u Savezu pratili izvlačenje za sastav grupa i ono što na prvu loptu mogu da kažem je da u skorije vreme nismo dobili bolju grupu. To je moj stav, ali mislim da će se mnogi složiti sa tim, konstatovao je Krstić.


Nekadašnji reprezentativac poziva na oprez, ali ističe da selekcija Srbije nalazi na lakšoj strani "kostura".

- Ne želimo i ne smemo da potcenjujemo nijednog rivala, ali objektivno je B grupa sa Litvanijom, Francuskom, Slovenijom i Nemačkom najkvalitetnija. Ipak, još je rano davati bilo kakve prognoze, jer mnogo toga će zavisiti u kakvim sastavima će reprezentacije doći na Evropski šampionat - kaže Krstić i dodaje:
 
RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

- Bili smo svedoci u kvalifikacijama da su se iznenađenje često dešavala. Istina, mnoge reprezentacije su igrale u kombinovanim sastavima, ali ni u jednom trenutku ne sme doći do opuštanja.


Reprezentaciji Srbije krajem juna i početkom jula predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre, a Krstić je potvrdio da će Orlovi u sklopu priprema za taj kvalifikacioni turnir učestvovati na Akropolis kupu od 18. do 20. juna.

Rivali će im osim domaćina Grčke biti Portoriko i još jedna selekcija.

Potpredsednik KSS zadužen za mušku košarku, međutim, još nije mogao da precizira datum početka priprema.

- Mi smo napravili okviran plan, ali on se "kosi" sa završetkom KLS lige, ligama po Evropi i NBA. Tražimo najbolje rešenje, pratimo situaciju, a zbog svih poteškoća sa rasporedom, verovatno će biti naknadnih priključaka igrača, što je i normalno - zaključio je Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading