PRVI UTISCI POSLE ŽREBA: Evo šta kaže Kokoškov o rivalima na Eurobasketu

Autor: Tanjug

Sport

29.04.2021

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je želi da njegov tim spreman i zdrav dočeka Evropsko prvenstvo 2022. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Kokoškov

Srbija je danas saznala imena rivala na Evropskom prvenstvu, a takmičenje će započeti u D grupi u Pragu, gde su joj protivnici Češka, Poljska, Izrael, Finska i Holandija.

- Ponovo moram da upotrebim frazu i kažem kako je Evropsko prvenstvo u ovom trenutku dosta daleko i da je još rano za neke dublje analize reprezentacija koje su sa nama u grupi. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će ekipe doći i u kakvoj formi će dočekati Evropsko prvenstvo. Jedno je sigurno - mi ćemo svakoj utakmici morati da priđemo maksimalno, jer se u grupnoj fazi broji svaki koš i od detalja zavisi vaš put i uspeh na tom takmičenju - rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Srbija će na predstojećem šampionatu Evrope braniti srebro osvojeno 2017. godine.

- Ipak, u ovom trenutku smo fokusirani na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će nakon njih doći. Kada je u pitanju Evrobasket, prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro odradimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će dosta toga zavisiti i od nas - zaključio je Kokoškov.

Domaćini 41. Evrobasketa su Nemačka, Italija, Češka i Gruzija, a šampionat je na programu je od 1. do 18. septembra 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading