OVAKO SADA IZGLEDA GLAVNI PUTINOV SUPARNIK! Navaljni opet završio na sudu, pa viknuo supruzi: Ja sam ODVRATNI SKELET

Autor: Republika

Svet

29.04.2021

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je tri nedelje štrajkovao glađu u zatvoru, pojavio se ponovo na sudu i zaprepastio kako izgleda sa skoro 30 kilograma manje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni sad i u januaru ove godine

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni (44), glavni kritičar predsednika Vladimira Putina, pojavio se prvi put u javnosti nakon tronedeljnog štraka glađu u zatvoru, gde je poručio svojoj supruzi da izgleda kao odvratni skelet i da je počeo da jede, pri čemu mu je prvi obrok bilo pet kašika ovsene kaše. 

On se putem video-linka uključio u novi sudski proces koji se protiv njega vodi zbog vređanja ruskog vojnog veterana (94) iz Drugog svetskog rata. Naime, on je isprozivao vremešnog vojnika jer je učestvovao u proputinovom video-snimku, nazvavši ga "izdajnikom i korumpiranim psetom".

Navaljni je u sudnici vređao i Vladimira Putina nazvavši ga "golim kraljem" i kritikujući "njegovu 20 godina dugu autokratsku vladavinu".  

- Išao sam u kupatilo da se uverim da izgledam iole pristojno, ali izgledam kao grozni skelet. Poslednji put kada su me izmerili imao sam 72 kilograma, kao kada sam bio pred kraj osnovne škole. Da nemam ovu široku košulju izgledao bih još gore - rekao je Navaljni obraćajujući se supruzi Juliji Navaljnoj koja je sedela u sudnici Moskovskog suda. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni 

Njegov advokat kasnije je otkrio da je Navaljni u januaru, kada je zatvoren, imao 94 kilograma. 

- Sutra ću pojesti šest kašika kaše, obećavam. Kad stigem do 10, to će biti ogroman uspeh - rekao je još ruski opozicionar. 

Podsetimo, Navaljni je počeo štrajk-glađu 31. marta tvrdeći da su mu uslovi u zatvoru katastrofalni i zbog toga što navodno zatvorski službenici odbijaju da mu pruže zdravstvenu pomoć iako trpe jake bolove u kičmi, a od toga i u rukama i nogama. Iako je uprava zatvora tvrdila da su tvrdnje Navaljnog neistina, on je na kraju prošle nedelje ipak prebačen u bolnicu. Štrajk je prekinuo 23. aprila. 

Inače, u zatvoru treba da bude još duže od dve godine zbog optužbi da je prekršio uslovnu slobodu prošle godine kada je otišao u Nemačku na lečenje zbog navodnog trovanja.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading