VREĐALI SU ME, NIKO NIJE SANKCIONISAN, NI IZBAČEN: Legenda srpske košarke nosila dres PARTIZANA I ZVEZDE - prošao PAKAO!

Autor: Republika

Sport

26.04.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni bivši reprezentativac SRJ i SCG Dejan Tomašević prisetio se kako je izgledao njegov prelazak iz Crvene zvezde u Partizan sredinom devedesetih.

RepublikaFoto: Starsport/SRDJAN STEVANOVIC
Dejan Tomašević i Milan Gurović su tokom karijere igrali i za Partizan i za Crvenu zvezdu

Tomašević je posle pet godina u crveno-belima, obukao dres Partizana 1995. godine. Taj potez, kako sam kaže, nije bio samo vezan za bolje uslove:

- Novac nije igrao presudnu ulogu. Jesam dobio zaista dobru ponudu Partizana, ali presudno u mojoj odluci da pređem u Partizan bilo je to što je to bio sjajan projekat. U toj ekipi Partizana bilo je dosta igrača mojeg godišta i video sam perspektivu - rekao je Tomašević.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Tomašević

U Partizanu je osvojio dve prvenstvene titule i jedan nacionalni kup. Prve godine u novom klubu su bile teške zbog brojnih uvreda sa tribina:

- Da, mnogo ružno. To je krenulo mojih prelaskom iz Zvezde u Partizan. Ljudi koji su zaduženi da to spreče nisu, da se tada to sprečilo ne bismo doživljavali ove scene koje doživljavamo danas. Tada je propuštena prilika da se na to ukaže, da se sankcioniše, da se kazne ti ljudi, izbace, da se pokaže neka čvrstina. Tada to nije urađeno, pa je to kao grudvica koja se kotrlja ostalo i do danas, kada se doživljavaju ružne stvari. Iz moje pozicije, pogotovo današnje kad sam van sporta, mogu da apelujem na ljude da ne vređaju igrače na toj osnovi. Svi smo mi porodični ljudi, imamo porodice, roditelje, decu… Ako se nečega lošeg sećam, to su ti momenti - rekao je Tomašević.

Dejan je dalje igrao za Budućnost, Pamesu, Tau Keramiku, Panatinaikos i PAOK.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading