ŠTA ĆE REĆI VIDIĆ? Ubačeni prvi igrači u KUĆU SLAVNIH Premijer lige, a Nemanje nema NI NA MAPI

Autor:

Sport

26.04.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično je osnovana Kuća slavnih Premijer lige, a među prvim igračima koji su u nju ubačeni nema legendarnog kapitena Mančester junajteda Nemanje Vidića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Vidić

Za početak, u Kuću slavnih su ubačena samo dva fudbalera.

U pitanju su legendarni napadači Tijeri Anri i Alan Širer.

Anri je u Premijer ligi proveo osam sezona igrajući za Arsenal. U tom periodu je za "tobdžije" u ligi na 254 utakmice postigao 174 gola, a dva puta je osvojio titulu. Naravno, bio je i predvodnik "nepobedivih" 2004. godine, jedine generacije koja je bez poraza osvojila Premijer ligu. Francuz je u četiri navrata bio prvi strelac lige, dok su ga dva puta igrači Premijer lige proglasili za najboljeg u sezoni.

Sa druge strane, Širer je četiri sezone proveo u Blekburnu, a potom je bio član Njukasla deset godina. Sa Blekburnom je stigao i do titule 1995. godine, a na 138 mečeva je dao 112 golova, dok je za Njukasl na 303 nastupa mrežu zatresao 148 puta. Najbolji strelac Premijer lige je bio tri puta, dva puta je proglašen najboljim igračem sezone od strane fudbalera, a jednom je dobio nagradu i z aigrača godine u organizaciji Premijer lige.

U narednim godinama će se Kuća slavnih dodatno proširiti, a nema sumnje da će se u njoj između ostalih naći i Nemanja Vidić. Od srpskih igrača bi možda svoje mesto tu mogao da dobije i Branislav Ivanović, ali e prednost naravno imati vedete kao što su Stiven Džerard, Pol Skols, Džon Teri, Frenk Lampard, Rajan Gigs, Didije Drogba, Rio Ferdinand...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading