ZAKAZANA SEDNICA SKUPŠTINE ABA LIGE: Ostaje samo jedna NEPOZNANICA!

Autor: Republika

Sport

21.04.2021

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjači timovi u regionu će sesti i diskutovati o najaktuelnijim dešavanjima u svetu košarke.

RepublikaFoto: Starsport
Dueli Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi

Podsetimo, najpre je Budućnost pozvala na zasedanje, potom je isti korak načinio FMP, ali su klubovi rešili da ne odgovore na poziv ovih klubova. Posle svega, klupko je napokon odmotano i Vanredna Skupština ABA lige zakazana je u četvrtak.

Od 12 klubova članova, računajući i Primorsku koja je isključena iz takmičenja, pismenu saglasnost za održavanje sednice dalo je osam ekipa. Ostaje da se vidi da li će se ona održati putem video poziva ili će se ići na "lice u lice“ sistem, a sve zbog pandemije koronavirusa.

Ustanovljen je predlog dnevnog reda, o kojem će se glasati na samom početku Vanredne Skupštine, a među tačkama su uređivanje internih akata regionalnog nadmetanja, potom pravni koraci u rešavanju statusa Primorske u ABA ligi i slično.

Inače, do kraja regularnog dela ABA lige ima još samo jedno kolo. Zna se da će Crvena zvezda, Budućnost i Igokea u plej-of, dok će Mornar iz Bara u poslednjem kolu pokušati da pobedom protiv tima iz Laktaša obezbedi poziciju među prva četiri tima.

Što se tiče borbe za opstanak, Borac, Split i Krka, odlučuju o putniku za niži rang. Čačani su najbliži da izbegnu pretposlednje mesto, koje vodi u baraž za opstanak, jer srpski predstavnik ima bolji međusobni skor od oba rivala. Dovoljno je da trijumfuju protiv Cibone ili da bilo Split izgubi od Partizana, odnosno da Krka bude poražena od Pantera. I hrvatski i slovenački klub gostuju u Srbiji, na zatvaranju regularnog dela sezone Jadranske lige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading