MORAM DA SE ŽRTVUJEM: Nikola Jokić PROGOVORIO o atmosferi u timu!

Autor:

Sport

07.04.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as Nikola Jokić je ponovo odigrao maestralnu partiju, ovog puta protiv Detroit Pistonsa, a posle meča je apostrofirao timski duh, ali progovorio i o žrtvovanju za ekipu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nikola Jokić je istakao da je zadovoljan posle pobede Denvera nad Detroitom od 134:119, ali traži od saigrača da budu koncentrisani svih 48 minuta.

- Sjajna utakmica, mislim da smo pobedili pet zaredom od završetka trejda, cela ekipa igra dobro. Ono što me raduje je što svaki put neki drugi igrač iskoči. Mi kao igrači shvatamo da neće stalno biti jedan igrač glavni, ja ili bilo ko drugi, tako da moraš da žrtvuješ sebe za dobrobit tima. Mislim da je dobro za ekipu kada imamo više raspoloženih igrača i oružja- rekao je Nikola.

Ipak, smatra da je neophodno da se nađe način da ekipa ima što manje "praznih" minuta.

- Pokazali smo da možemo da budemo veoma dobar tim. Pokazali smo i da imamo dosta praznih, ne tako dobrih minuta. Dakle, pokazujemo istovremeno sjajnu igru, ali i stvarno loše momente u igri. U prošloj utakmici sa Orlandom bili smo na -20 u prvom poluvremenu. Moramo da imamo mečeve gde smo koncentrisani svih 48 minuta. Ponekad odigramo poluvreme dobro i to bude dovoljno, ali to ne sme da nam se dešava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pričao je i o identitetu tima i igri u odbrani.

- Pokazujemo da možemo biti dobar defanzivan tim, ali nam se onda dešava i taj gubitak fokusa, plana igre. Ponekad kao da smo izgubljeni, nadam se da ćemo ubuduće imati više dobrih nego loših minuta.

Jokić je zadovoljan igrom u ofanzivi, ovo je bila jedna od efikasnijih partija Nagetsa ove sezone.

- Što se tiče igrača sa klupe, svi su imali dobar učinak, igramo stvarno dobru košarku. I ja sam postigao dobar broj poena, tako da se pokazuje da imamo stvarno dovoljno oružja. Aron Gordon je postigao devet, ali je meč pre toga postigao 24 poena. Neki će biti sa dobrim učinkom, neko neće imati priliku da uradi nešto više- dodao je jedan od glavnih kandidata za titulu MVP.

Nikolu su pitali i kakav je osećaj bilo gledati sa druge strane Džeremija Granta i Mejsona Plamlija, koji su u pauzi između dve sezone promenili dres.

- Taj tim od prošle godine bio je sjajan. Sve te momke ću pamtiti do kraja života, napravili smo nešto istorijsko, nešto što niko nije pre nas uspeo da uradi, da se dva puta vrati u seriji posle 1:3. Taj tim je bio sjajan, sve njih vrlo cenim, i bilo je sjajno videti ih ponovo- zaključio je Jokić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading