JOKIĆ SASUO NOVI TRIPL-DABL, ALI UZALUD: Nju Orlans Pelikansi SRUŠILI Denver posle DRAMATIČNE ZAVRŠNICE!

Autor:

Sport

21.03.2021

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as Nikola Jokić je odigrao sjajnu partiju protiv Nju Orleans Pelikansa i zabeležio novi tripl-dabl, ali neće se radovati jer je Denver izgubio posle dramatične završnice 108:113.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić postigao novi tripl-dabl

Jokić je upisao 27 poena (9/14 za dva, 3/4 za tri), 11 asistencija, 10 skokova i po ukradenu loptu i blokadu, za 34 minuta na parketu, što je bio njegov 11. tripl-dabl u sezoni.

Dobro su krenuli Nagetsi, ali spski as nije krenuo sjajno košgeterski, ali je proigravao saigrače.

Međutim, Jokić je za šest minuta napravio dva faula i to je značilo da mora na klupu.

Bez Jokića, sa rezervama i Marejem, Denver je igrao veoma loše i Pelikansi su preokrenuli. Ubacili su čak 36 poena u drugoj četvrtini, a odbrana Denvera nije postojala.

Jokić se vratio i odigrao poslednjih 7 minuta prvog poluvremena i dao značajan doprinos u ovom periodu igre. Pelikansi su na poluvremenu imali sedam poena razlike.

 

 

Jokić je igrao fantastično u trećoj četvrtini. Ubacio je 14 poena, uhvatio pet skokova i podelio četiri asistencije za 12 minuta u trećoj deonici.

Ispratili su ga i Milsap i Barton, kao i Marej, pa je sve išlo po Denver kako treba. Ipak, i pored sjajne treće četvrtine Jokića, Pelikansi su održali prednost i pred poslednju deonicu su imali +3.

Jokić je odmorio prvih pet minuta poslednje četvrtine i čim se vratio u igru upisao je 10. asistenciju za 38. dabl-dabl ove sezone.

Krenuo je sa dvojkama i trojkama i na pet minuta do kraja je svojim poenima preokrenuo i doneo prednost Denveru. Međutim, u finišu nije imao podršku saigrača, pa su Pelikansi upisali trijumf posle bolje odrađene penal završnice.

Pelikanse su predvodili Zajon Vilijamson i Brendon Ingram, obojica su ubacila po 30 poena.

Kod Denvera je Marej ubacio 23 poena, Porter je dodao 17, a Barton 16 poena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading