KEŠELJ IZDOMINIRAO PRED DERBI U "MORAČI": Volden i Lojd su KLJUČNI, samo da sudije ne "POKRADU" Zvezdu!

Autor:

Sport

21.03.2021

17:16 >> 17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se bivši reprezentativac Srbije uoči duela Budućnosti i Crvene zvezde koji se igra od 20 časova.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši košarkaš Crvene zvezde Marko Kešelj

Abaligaški derbi u kome se sastaju Budućnost i Crvena zvezda zakazan je za 20 časova, a interesantnu najavu priredio je Marko Kešelj. On je ocenio da su u redovima crveno-belih ključni igrači Džordan Lojd i Kori Volden, a izrazio je nadu da arbitri neće biti u centru pažnje.

Jako je bitna pobeda u Atini za ovaj tim Zvezde. U normalnim uslovima, dok je publika bila prisutna na tribinama, gostovanje u Atini bilo je među težim, jedan od onih vrućih terena. Zvezda je sada nanizala nekoliko dobrih utakmica i pobeda, dve u Evroligi, plus večiti derbi, pa sada lakše dočekuju Podgorica i Budućnost - rekao je Kešelj za "Mocartsport", pa dodao:

Svi znamo koliko je važan ovaj susret jer praktično donosi prvo mesto na tabeli pred plej-of. Budućnost je dobila Zvezdu u prvom delu sezone, a iskreno verujem da sada mogu uloge da se okrenu, da se revanširamo.

On se potom pozabavio duelom u prestonici Crne Gore.

Prvo moram da kažem da za ovakav odnos klubova nikako ne mogu da se krive navijači, pogotovo ne navijače u Beogradu. Mi znamo kako je sve počelo i kroz kakav je linč Crvena zvezda prošla u Podgorici pre nekoliko godina. Uvrede koje smo dobijali od navijača su još bile najmanji problem, jer smo mi kao ekipa bili napadani i fizički ugroženi praktično sve vreme dok smo bili u Podgorici. Peta utakmica bila je samo prirodna reakcija navijača na ono što se ekipi dogodilo u Morači.

Dakle, ne svodi se sve samo na odnos navijača dva kluba...

- Nije rivalitet otišao zbog navijača Zvezde ili Budućnosti, već zbog ljudi koji su organizovali te utakmice u Podgorici jer su bili direktno odgovorni za ono što se dogodilo, ujedno su i krivci za sve što se posle toga desilo. Ne znam, svakako mi nije drago kada se igra bez publike. Kada gledam utakmice sada sve mi izgleda kao trening susreti, a ne onako kako treba da bude.

Ključevi Zvezdine dobre igre su kod Lojda i Voldena, tu nema dileme.

- Obojica su bili odsutni s terena, ali sada se vidi da je Lojd zaista vanserijski napadač koji pronalazi uvek svoje poene tokom cele sezone, pre i posle kovida. Njih dvojica su s spoljne linije nosioci igre, jako je važno da obojica dižu formu za nastavak sezone, da na njih može da se računa najozbiljnije kada se sve bude lomilo.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Kori Volden

Kešelj se osvrnuo i na arbitre, a ne bi voleo da oni imaju uticaja na tok meča i rezultat.

Obe ekipe su kvalitetne i igraju dobro, pa zato ne bih voleo da odlučujući faktor budu sudije (Sreten Radović, Matej Boltauzer, Milan Nedović pr. au). To je isto važna stvar na koju treba obratiti pažnju. Lično sam čovek iz sportske priče i uvek sam zagovornik toga da treba da pobedi sport, a pre svega bolji. U ovakvim utakmicama treba biti oprezan što se tiče sudija, a iskreno bih voleo da sve prođe u fer i sportskom ambijentu i pobedi ekipa koja je trenutno bolja - jasan je Marko Kešelj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ce Vi

22.03.2021 11:27

G-dine Kešelj nije ovakva atmosfera od juče već je počela u "ARENI" prilikom kvalifikacionog meča Srbija-Crna Gora. Tada je u MUP Srbije bio priveden košarkaš Crne Gore Dašić, igrači Crne Gore morali su pješke da idu od hotela do dvorane, prvo je intonirana (što se ne pamti u istoriji košarke) himna Srbije da bi "navijačima" bilo omogućeno da što duže zvižde himni Crne Gore. Sjeti se samo kako ste dočekani u prepunoj hali SC Morača. Umjesto zvižduka prilikom sviranja himne Srbije navijači Crne Gore su je ispratili aplauzom. Vi kao sportisti treba da uradite sve da se spušte tenzije. Mogao bi i g-din Čović da malo odmori od provokacija pa će vremenom sve biti normalno.