TRENER ABALIGAŠA RAZJAREN: Tim mu "kida" u Jadranskoj ligi, A ON GRMI - OTETA NAM JE EVROLIGA!

Autor:

Sport

21.03.2021

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Igokee imao je krajnje zanimljivo viđenje raspleta sitaucije u ABA lgii u vezi sa licencama za Evroligu.

RepublikaFoto: ABA liga
Košarkaši Igokee u duelu sa Borcem

Ekipa iz Laktaša, uz Mornar iz Bara, pravo je osveženje u ovogodišnjoj sezoni ABA lige. Tim Dragana Bajića pruža dobre partije mada pored regionalne lige igra i Ligu šampiona, ali kakvu je to nepravdu, po Bajiću, ovaj klub doživeo?

- U poslednje dve sezone sudbinu smo rešavali u poslednjim kolima. Zato smo, pred novo takmičenje, kao cilj postavili zadatak da imamo mirniju godinu. Da na vreme obezbedimo opstanak, a ako se ukaže prilika za nešto više da pokušamo da iskoristimo šansu. Dobili smo priliku i mislim da smo je iskoristili na najbolji način. ABA ligu igramo dobro, a ušli smo u Top 16 Lige šamiona - počeo je trener Igokee, pa je nastavio o ostatku prvenstva.

- Igračima sam kazao da gledamo samo sebe i to isključivo prvi naredni meč. Moramo biti pošteni prema sebi, Bogu i ljudima koji nam obezbeđuju materijalnu podršku. Želimo da nastavimo u istom ritmu, a kad se sve završi podvući ćemo crtu - ističe on.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Bajić

Zadovoljan je učinjenim, ali nije siguran da li mogu da izdrže pakleni ritam.

- Već smo uknjižili 17 trijumfa u ligi, ali kada se zna da imamo znatno manji budžet od najboljih klubova rezultat dobija na značaju. Želim da na dosadašnjem nivou odigramo završnicu ABA lige, ali igre na dva fronta mogu nas skupo koštati. Iz Čačka putujemo na Tenerife pa se vraćamo u Zadar iz koga odlazimo u Burgos…Prilično naporan raspored sa dosta putovanja, a naš osnovni cilj je da posle svake utakmice relaksiramo, odmorimo, igrače - dodaje Bajić.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Bajić

Do kraja lige očekuje se niz direktnih okršaja koji će odlučivati o konačnom plasmanu.

- Od duela u Podgorici pa dalje čekaju nas mečevi direktnih rivala. Neću ništa novo reći ako kažem da je Zvezda najbolji tim u ligi. Imali su probleme sa virusom korona, promenom trenera i potrebno je vreme da budu oni stari. Pored Beograđana, Podgoričani su favoriti, ali videćemo šta će se dešavati - iskren je šef struke kluba iz Laktaša.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Bajić

ABA liga i dalje obezbeđuje mesto u Evroligi, ali, kako tvrdi Bajić, Igokea je iz priče o elitnom evropskom takmičenju na silu izostavljena.

- Nisam pravi čovek za to pitanje jer još uvek imam gorak ukus oko našeg ‘izbacivanja’ iz Evrolige. Igokea je pre neku sezonu bila prvoplasirana u ABA ligi i time obezbedila plasman u elitu. Nije nam omogućeno takmičenje i to je najveća sportska nepravda koju je doživeo jedan klub u Evropi. Od tada o tim stvarima puno ne razmišljam. Igokea igra Ligu šampiona, verovatno nećemo igrati kvalifikacije za narednu sezonu, i to takmičenje je još jedna prilika da afirmišemo klub - zaključio je Dragan Bajić u razgovoru sa "Mozzartsportom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading