ODLUKA JE PALA! OVO ĆE ZANIMATI "VEČITE": ABA liga OSTAJE BEZ mesta u Evroligi? Sada je sve KRISTALNO jasno!

Autor:

Sport

15.03.2021

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigla informacija iz prve ruke.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaš Partizana Ognjen Jaramaz na meču Crvena zvezda-Partizan u abaligaškom "večitom derbiju"

Ugledni srpski košarkaški novinar Vladimir Stanković izjavio je za "TV B92" da je jednom predstavniku iz regiona zagarantovano mesto u Evroligi i da se tu, prema njegovim saznanjima, ništa neće promeniti.

Stanković je precizirao da ne mora da se radi o šampionu ABA lige, već o ekipi koja će "predstavljati" Jadran u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.

Koliko znam, mesto za predstavnika regiona, za klub iz Jadranske lige, nije ugroženo. To mi je potvrđeno iz pres-ofisa Evrolige ovih dana. Tu se ništa, kažu, ne manja, i Jadranska liga ostaje sa statusom preferentne lige za jednu od takozvanih 'pozivnica - rekao je Stanković, a potom i pojasnio:

Namerno sam upotrebio termin 'predstavnik', jer ako bih rekao 'prvak', nisam siguran da bi svi klubovi koji učestvuju u Jadranskoj ligi, a u slučaju osvajanja titule, mogli da ispune zahteve, standarde Evrolige da bi učestvovali u takmičenju. Tu mislim na salu, na hotel, aerodrom, na te tehničke uslove. To se ne dovede u pitanje ako titula ide u ruke Zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti. Možda bi i Mornar mogao da prođe s obzirom da imaju novu dvoranu, mada ako se proširi - dodao je Vlada Stanković.

Novinar je zaključio kako Crvenoj zvezdi i ostalim timovima koji konkurišu za nastup u Evroligi preostaje da se na terenu izbore za učešće u eliti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading