ON JE VELIKA GROBARČINA: Zvezda Hoksa široke ruke, BOGDANOVIĆ NA SJAJAN NAČIN POMOGAO PARTIZANU!

Autor:

Sport

09.02.2021

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ragbi klub Partizan su proteklih dana stigle dve vesti – jednoj su igrači i navijači mogli da se obraduju i za nju je zaslužan Bogdan Bogdanović, dok je druga, u režiji Ragbi saveza Srbije, stavila pod znak pitanja budućnost kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović dokazao je ljubav prema Partizanu veoma lepim gestom

Kako je za "Sputnjik sport" rekao jedan od igrača crno-belih, za lepe vesti zadužen je bivši košarkaš Partizana, a sada zvezda NBA tima Atlanta Hoks – Bogdan Bogdanović.

- Bogdan je meni privatno kao brat, blizak drugar, ja sam u prethodnom periodu pokušao da pomognem klubu i van terena, da iskoristim neka poznanstva. Pitao sam ga da mi preporuči nekoga ko bi nam pomogao da nabavimo opremu, međutim on je rekao da će on pomoći i odmah je pitao šta nam treba - kaže igrač Partizana, koji je zamolio da ostane anoniman.

RepublikaFoto: instagram.com/rugbypartizan
Bogdan Bogdanović pružio je pomoć ragbistima Partizana kada im je najviše trebala

Zašto je insitirao na anonimnosti, pročitaćete u daljem tekstu, a u vezi je sa onom drugom vešću, ne toliko dobrom.

- Samo mi je rekao – brate, zovem za deset minuta. I javio mi se momak koga je Bogdan angažovao da se dogovorimo oko svega oko opreme, dresova, trenerki, šuškavaca, svega što nam treba - ističe on.

Za Bogdanovića, njegov prijatelj kaže da je „velika grobarčina“ i da je uvek bio tu da pomogne, na bilo koji način.

- Dobro je kada tako veliki sportisti vide i nas koji igramo to iz ljubavi, a ne iz koristi. Mi igramo i na svoju štetu, borimo se, povređujemo se, oporavljamo se po nekoliko meseci, ali se opet skrpimo i igramo protiv vremena, svega... - nastavlja momak iz tabora crno-belih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za Bogdanovića tvrdi da je "Velika Grobarčina"

Šampioni Srbije imaju još jedan problem – Ragbi savez Srbije, koji je postavio specifičan uslov Partizanu za takmičenje u sezoni. 

- Imamo problem sa Savezom još od prošle sezone kada su nam dva igrača suspendovana na po godinu dana. Tokom utakmice sa Vojvodinom je došlo do koškanja, ne mogu da kažem tuče, to je započeo sve igrač Vojvodine koji je dobio od sudije crveni karton, ali je kasnije to poništeno sa obrazloženjem da izjave sudije i igrača nisu usaglašene. Delegat je, na primer, napisao da ništa nije video od magle. Tri nedelje kasnije, žalba tog igrača je usvojena, a naša dva igrača su suspendovana na dve godine - dodaje Partizanov ragbista.

Sagovornik "Sputnjika" apostrofira da je Partizan prošle godine u veoma teškim uslovima, bez treninga, učestvovao u takmičenju i nije izgubio niti jednu utakmicu, ali se potom pojavio novi problem.

RepublikaFoto: Ragbi klub Partizan
Ragbisti Partizana

I tu dolazimo do odgovora na pitanje zašto je naš sagovornik insistirao na anonimnosti.

- Pre dve godine uvedena je obaveza da prvi tim nekog kluba može da igra u ligi ukoliko ima mlađe kategorije. To je stavljeno ad akta zbog pandemijskih okolnosti, ali su odlučili da tu opciju aktiviraju i traže kotizaciju od 250.000 dinara za učešće mlađih kategorija, inače neće moći da igra ni prvi tim. Partizan nije mogao da radi sa mlađim kategorijama u prethodnom periodu jer nema svoj teren, niti pomoć od JSD Partizan, iako je u istoriji imao najbolju školu ragbija čiji igrači su pre nekoliko godina osvojili i veoma jako rumunsko prvenstvo. Mi smo uspeli da iznajmimo balon za treniranje, predsednik kluba iz svog džepa plaća to, mi smo okupili decu za dve mlađe kategorije, ali ko će skupiti 250.000 dinara? Mi smo se pokrenuli, imamo pravnike u ekipi, pisaćemo žalbe, ali nas sve to sprečava u radu, a pritom pokušavaju da nam oduzmu titulu za zelenim stolom. Imamo i ambiciju da nastupimo na prestižnom turniru u Amsterdamu, jednom od dva najjača, želimo da pišemo istoriju, ali nam ne daju ni naše da igramo. I ovim što pričam rizikujem da budem suspendovan, a jedan sam od nosilaca tima i zbog toga ne bih da govorim pod imenom - zaključio je naš anonimni ragbista Partizana.

 

Najuspešniji i najtrofejniji ragbi klub u Srbiji se nalazi na prekretnici, ali je i dosad uspevao da prevaziđe sve poteškoće i da ostane na svom šampionskom putu uz slogan – „Neka melje!“

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading