MOŽE LI ON DA PARIRA JOKIĆU?! NBA opčinjen Crnogorcem posle sjajnih 43 poena i rekorda karijere!

Autor:

Sport

06.02.2021

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije naš Jokara jedini Nikola koji gospodari pod koševima u NBA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić i Nikola Vučević u duelu

Odavno Nikola Vučević nije tajna u NBA, štaviše već je odlikovan pozivom na Ol-star, ali je sinoćnom monstruoznom partijom samo još jednom potvrdio da je među elitnim centrima u najboljoj ligi na svetu, pa mnogi nagađaju da je upravo on jedan od retkih koji može da parira Nikoli Jokiću.

Igra popularni "Vuč" sjajno, nema šta, prosečno beleži 23,4 poena, 11,5 skokova i 3,5 asistencija po utakmici, ali šta je to u poređenju sa "Džokerovih" 26,1 poena, 11,6 skokova i 8,4 asistencije?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jeste Vučević dobar, ali je naš "Jokara" ipak klasa iznad

Ne, nije realno sugerisati da Vučević može da se poredi sa Jokićem, ali jeste realno da je i on izrastao u skoro nezustavljivu silu. 

Uvek je bio odličan šuter sa distance, ali crnogorski reprezentativac ove sezone kao da je trenirao sa Stefom Karijem, pošto sa distance šutira 43%!

Nikola Vučević je u pobedi Orlanda nad Čikagom ubacio 43 poena što mu je rekord karijere. 

Njegovi saigrači posipali su ga pohvalama na sve strane, pa je Džejms Enis istakao da je "Vučević potpuno nezaustavljiv i da zaslužuje da bude Ol-star".

Pridružio se "Vuč" Šeku i Dvajtu Hauardu među igračima Medžika koji su jedini ubacili 43 poena i 19 skokova ili više, posle čeka je bio oduševljen.

Odličan je osećaj jer smo pobedili. Saigrači su me pronalazili, bio sam u dobrim pozicijama i pogađao sam. Najvažnija je pobeda koja nam je bila mnogo važna jer nismo igrali dobro u poslednje vreme. Iskreno, značilo bi mi još više da ponovo budem Ol-star. Teško je ući, ipak ima samo 12 mesta. Probaću da budem na visokom nivou i to će mi pomoći. Fokus mi je na timu i mojoj igri - istakao je on posle pobede nad Bulsima.

O tome što ga retko uključuju u diskusiju o najboljim centrima u NBA, nema neko naročito mišljenje.

- Navikao sam na to, meni je važno da drugi igrači i treneri drugih ekipa shvataju da sam dobar igrač i važno mi je kako me tretiraju. To je najvažnije na kraju dana, da te poštuju drugi igrači. Mislim da mene poštuju. U NBA je mnogo dobrih centara a sebe bih stavio među najbolje. Nije mi to neka ekstra motivacija, najvažnije mi je da tim pobeđuje - zaključio je Nikola Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading