KLUPKO SE RASPLELO: Rešena sudbina Nemanje Bjelice pred okršaj "ne više tako srpskih" Kingsa i Jokićevog Denvera!

Autor:

Sport

06.02.2021

17:55 >> 18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sakramento Kingsi konačno su doneli finalnu odluku u vezi sa reprezentativcem Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica sve je bliži odlasku iz Kingsa

Nemanja Bjelica počeo je sezonu u rotaciji Sakramenta, koje je do početka ove sezone bio neizostavan deo, ali ga je trener Luk Volton udaljio od ekipe, pa je sada izvesno šta sledi.

Najpre je nekadašnji as Lejkersa tvrdio da je Bjelica povređen pa da zato ne igra, onda je tvrdio da je samo taktička zamisao u pitanju kada nekadašnji MVP Evrolige nije nastupio na vezanim mečevima, a sada je šef struke u glavnom gradu Kalifornije obelodanio istinu.

- Teško je napraviti savršenu ravnotežu. Pogledate budućnost tima i pravac u kome ide, i tamo vidite Dearona Foksa, Tajrisa Halibartona, Mavina Beglija i Badija Hilda, i to razumemo. Oni su ključ, njih moramo da forsiramo, ali u isto vreme nam trebaju veterani kako bi smo pobeđivali. Ne postoji lako rešenje. Stalno pričam o tome, ali je bolna realnost da će neki igrači morati da napuste klub pošto se ne uklapaju u širu sliku - objasnio je Volton na konferenciji za štampu pred večerašnji meč, bez sumnje aludirajući na Bjelicu, kao i na neke od ostalih skupocenih veterana poput Korija Džosefa i Dvejna Dedmona.

RepublikaFoto: Ap photo
Luk Volton nameračio se da podmladi ekipu, pa Bjelica više nema budućnost u "Sektaunu"

Ne vide Kingsi više Bjelicu kao deo svoje budućnosti, pa će do 25. marta, kada je finalni rok da se obave svi trejdovi u NBA, Srbin definitivno napustiti ekipu.

Izvesno je da na večerašnjem okršaju sa Denverom (23h) Bjelica neće nastupiti, pa bi nerealni Nikola Jokić i njegov tim mogao da otme vođstvo u sezonskoj seriji, pošto je trenutno 1-1.

Manje izvesna je Bjelicina sledeća destinacija.

 

 

 

Već smo vam pisali o interesovanju Boson Seltiksa, nezvanično su u trci i Nagetsi, ali nikakvih novih naznaka, osim da sigurno napušta Sakramento, od tada nije bilo.

Bilo kako bilo, reprezentativac Srbije i te kako ima šta da ponudi većini ekipa koje se nadmeću za titulu, tek mu je 32, još uvek šutira sjajno sa distance, pa bi na pravoj lokaciji mogao čak i da se okiti NBA prstenom.

Njegov odlazak iz Sakramenta označiće kraj ere "srpskih Kingsa", pošto je posle Divca i Stojakovića klub najpre napustio Bogdan Bogdanović, pa je Bjelica sve što je od tog režima ostalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading