ČAK JE I "HEJTERE" PREOBRATIO: Amerikanci koji su RAZAPELI ĐOKOVIĆA okrenuli list I DIGLI SRBINA U NEBESA!

Autor:

Sport

03.02.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su mišljenja o Novaku Đokoviću u "belom svetu" nažalost još uvek podeljena, druga zvezda iz naše države uživa gotovo univerzalno poštovanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mogu da osporavaju Srbe koliko hoće, ali to naše sportiste ne sprečava da dominiraju svetom!

A i kako ne bi, kada je Nikola Jokić na putu ka jednoj od najimpresivnijih košarkaških sezona u istoriji ovog sporta. Srpski centar iz Denvera toliko je impresivan, da je čak i Vašington Post, ozloglašen po svom nepoštovanju prema Srbima, odlučio da mu oda počast.

Nekada je ovaj list poredio Novaka Đokovića sa Lensom Armstrongom, pokušavajući da svetskog broja 1 uplete u doping skandal koji nikada nije postojao samo zato što su stavovi Amerikanca i Srbina isti kada je doping u pitanju.

Uprkos onome čemu se se verovatno nadali, sjajni Somborac gospodari NBA, ponaša se kao pravi gospodin i postavlja idealan primer za mlade, pa nisu našli ništa da mu zamere, već se dive činjenici da je uspeo da bude igrač nedelje u Zapadnoj konferenciji, i to dva puta za redom!

Možda je Denverom meč sa Detroitom odložen zbog preventivnih mera kada je kovid u pitanju, ali i kada ne igra Jokić tera analtičare na razmišljanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denverov meč sa Detroitom odložen je zbog mera oko kovida

Srbin obara rekorde na svakom ćošku, među glavnim kandidatima je za MVP-a, a ako njegovi Nagetsi nastave da se uigravaju i potencijalno naprave neki trejd, ni NBA prsten nije nerealan.

Nije to promaklo Benu Goliveru, pa je napisao krajnje prijatnu analizu sezone srpskog Ol-stara.

- Majstor! To je najbolja reč koja opisuje Jokića koji je stavio znak uzvika na svoj senzacionalni start sezone utakmicom u kojoj je dao 47 poena protiv Jute i tako joj je prekinuo niz od 11 pobeda. Jokić igra toliko centralnu ulogu za Nagetse - i to radi na tako visokom nivou - tako da se često čini da su na terenu dvojica Jokića u isto vreme - pomalo komično napisao je Goliver.

- U jednom momentu prenosi loptu u napad i inicira akciju. U sledećem, ide na post i povlači sa sobom trojicu ili četvorticu defanzivaca što ostavlja njegove saigrače otvorene na šutu - nastavio je.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Toliko je impresivan, da Goliver ponekad ima utisaj da ima dva Jokića na terenu

Autor teksta podseća na Jokićevu statistiku - 26,8 poena, 11,8 skokova i 8,6 asistencija po meču - dodajući da bi mogao da obori i rekord čuvenog Vilta Čemberlejna po broju asistencija među centrima, a sve to dok je nekonvencijalno građen.

- Jokić orkestrira, eksploatiše 'mis mečeve' i čita odbranu tako efektivno poput Lebrona Džejmsa ili Krisa Pola dok je bio na vrhuncu - navode u "Vašington postu" i zaključuju da njegova nesebičnost može da ga košta MVP trofeja.

- Njegova najveća slabost u poteri za titulu MVP-a NBA lige je to što se on ne zamara sa tim stvarima vezanim za individualni učinak, iako su on i Džoel Embid na putu da dobiju prve glasove za 1. mesto još od Dvajta Hauarda 2011. godine, kada se gledaju centri - zaključio je Ben Goliver iz "Vašington posta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading