FILIPOVSKI DVOSMISLEN PRED LOKOMOTIVU: Očekuju mnogo od nas...

Autor:

Sport

02.02.2021

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je trener Partizana bio rezigniran ili odlučan na konferenciji za štampu pred nastavak Evrokupa?

RepublikaFoto: Starsport
Emocije Filipovskog bile su sakrivene pred okršaj sa Lokomotivom

Nije toliko lako protumačiti gde se mentalno nalazi trener Partizana Sašo Filipovski, pa pred utakmicu sa Lokomotivom nije najjasnije da li je spreman za visoka očekivanja "Grobara", ili ga plaše.

U ABA ligi nade više nema za plasman u plejof, tako da će utamica sa Rusima biti prelomna za sezonu crno-belih.

Partizan je pre nedelju dana u Krasnodaru izgubio od Lokomotive rezultatom 74:67, ali to nije najveća briga slovenačkog stručnjaka.

- Svesni smo da je vrlo važna utakmica u kojoj je sve moguće. Nadam se da će nam ovaj meč biti najbolji do sada i da ćemo ga zbog njegove važnosti, ali i zbog nas samih, odigrati na najvišem nivou - kaže trener Filipovski.

 

Od prošle utakmice rival se pojačao duom bivših igrača Partizana, Druom Gordonom i Najdželom Vilijams-Gosom, pa će posao sada biti još teži.

- Igramo protiv ekipe koja poseduje individualan kvalitet, zato očekujem da igramo timski, da se borimo svih 40 minuta i da kolektivnom igrom u odbrani i napadu damo sve od sebe kako bismo zaustavili jake strane pojedince Lokomotive. Sezona je jako turbulentna, što utiče na sve nas. Znamo da se od nas očekuje mnogo i ne bežimo toga, kao i što mi sami očekujemo mnogo. Zato igrači moraju da ostave sve po strani jer su najvažniji 'čista glava', samopouzdanje i mirnoća. Ova sezona bez publike je veliki udarac za sve timove koji na tribini imaju 'šestog igrača', pa tako i za Partizan. Verujem da bismo neke utakmice uspeli da prelomimo uz podršku navijača, ali svi igramo u istim uslovima. Ipak, igramo za naše navijače jer znamo koja su njihova očekivanja i šta je Partizan, zato moramo da nastavimo da se borimo i verujemo u sebe - dodao je glavni odgovorni na klupi crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Jaramaz (levo) ubeđen je da uprkos Vilijams-Gosu i Gordonu Partizan ovaj put može do pobede

Nešto optimističniji je Ognjen Jaramaz.

- Znamo šta je ulog u ovoj utakmici i znamo šta moramo da uradimo ukoliko želimo da se plasiramo u plek-of. Neće biti lako, Lokomotiva je odlična ekipa, što su pokazali i u Krasnodaru. U odnosu na sastav od pre sedam dana stigli su Gordon i Vilijams Gos pa će sutra biti još jači. Ipak, verujem da uz dobru, koncentrisanu igru možemo do pobede - zaključio je bek Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading