SELEKTOR SRBIJE NE TRČI PRED RUDU: Žreb nam je bio blagonaklon, ALI SADA TEK POČINJE BORBA!

Autor:

Sport

02.02.2021

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Kokoškov ne gaji bilo kakve iluzije o periodu pred "Orlovima" nakon žreba za Olimpijske igre.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Kokoškov i njegov tim svesni su izazova pred Srbijom na putu ka OI

Iako je Srbija favorit na kvalifikacionom turniru u Beogradu (29. jun - 4. jul), selektor nacionalne selekcije ne trči pred rudu, već zahteva ozbiljnost i koncentraciju od svojih izabranika.

Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak, na prvom mestu važno je da igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni za kvalifikacioni turnir - počeo je trener Fenerbahčea.

Portoriko, Senegal, Dominikanska Republika i Novi Zeland boriće se sa Srbijom za plasman, a ukoliko se "Orlovi" kvalifikuju, biće deo grupe B sa Australijom, Nigerijom i najboljima sa turnira iste sorte u Zagrebu.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Košarkaši Srbije nadaju se uspehu na kvalifikacionom turniru u Beogradu, gde su favoriti

Naša potencijalna grupa znatno je lakša nego ona u kojoj su SAD, Francuska i Iran (Grupa A) ili Španija, Japan i pobednik turnira u Litvaniji (Grupa C), ali ni to Kokoškov ne shvata olako.

- Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na Igrama napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir. Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak - staloženo je objasnio selektor Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Kokoškov zahteva da niko ne trči pred rudu, već da se kvalifikacije odrade kako dolikuje, da ne bude iznenađenja

Srbiju 19. i 21. februara u "balonu" u Tbilisiju očekuju poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evroposko prvenstvo 2022. godine. Protivnici će biti Gruzija i Švajcarska. 

 

Podsećamo, pulenima Igora Kokoškova potreban je samo još jedan trijumf kako bi se kvalifikovali, pa su nade da ćemo biti deo predstojećih Olimpijskih igara sve veće iz minuta u minut.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading