Nezaslužen poraz Crvene zvezde: Radonjićevi momci bili bolji, pa ispustili pobedu protiv Asvela...

Autor:

Sport

29.01.2021

21:30 >> 21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su odlično otvorili susret, košarkaši Crvene zvezde postepeno su propadali, pa su na kraju kapitulirali protiv Asvela u 23. Kolu Evrolige. Rezultat je bio 79:81.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Uprkos odličnom izdanju crveno-belih, Asvel je danas bio bolji rival

Već na samom startu bilo je jasno da će „fenjeraši“ Evrolige gledaocima prirediti pravi šou, pošto su oba tima startovala leteći.

Najpre je Noko vezao šest poena i dva ofanzivna skoka, da bi potom i Kuzmić nastavio dominaciju pod koševima. Nažalost, Asvelova taktika bila je osnovana na šutevima sa distance, pa su samo u prvom poluvremenu ubacili 4-5 trojki.

Zvezda je neobjašnjivo uspela da upadne u rupu od -15, ali je, hvala bogu, Ognjen Dobrić bio tu da trgne Beograđane iz letargije, pa se na pauzu otišlo sa respektabilnih sedam razlike za Asvela.

Drugo poluvreme počelo je u istom stilu, Rit i Noko pokazali su da će biti zastrašujuć tandem sa čak dve duple banane, pa su staloženijom igrom čak uspeli da skrckaju Asvelovu prednost na -1.

Poslednji kvartal nije bio dobar po zdravlje „Delija“. Crveno-beli su najpre uspeli da povedu, pa je onda rezultat počeo da se klacka, i to opako. Oba kluba vezivala su mini-serije, Ognjen Dobrić nastavio je da oduševljava od kada je ponovo pod palicom Dejana Radonjića, ali ni to na kraju nije bilo dovoljno, pa su Beograđani kapitulirali u poslednjim sekundama meča.  

Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je sjajni Ognjen Dobrić, koji je tim nosio na plećima sa svojim 14 poena i  četiri skoka. Oduševio je i Kori Volden sa 17 poena.

U gostujućem sastavu najviše se istakao NBA šampion Noris Kol sa 22 poena.  

Zvezda posle novog poraza ima skor 7-16, dok se Asvel digao na 9-14.

 

Četvrta četvrtina, Crvena zvezda - Asvel 78:81

 

9. minut - Dva napada za redom Lajti faulira Lojda. Za razliku od Voldena, Lojd iz nerealne pozicije ne pogađa. Kol promašuje za tri, ali Francuzi hvataju ofanzivni skok u najgorem mogućem trenutku. Crveno- beli su imali pet sekundi za poslednji napad, ali Lojd ne pogađa, ali mu se lopta vraća, pa ponovo promašuje za kraj meča i novi poraz. 

8. minut - Kakva serija Voldena! Pogodio je još jedan težak šut, pa Zvezda ima momentum na svojoj strani. Lojda fauliraju igrači Asvela, ali neće dobiti bacanja, iako je bio fauliran pri prodoru. 

7. minut - Kori Volden pogađa bizaran šut sa ogromnim lukom. Ne pogađa Nua, a sa druge strane Noko nastavlja da dominira, pa je sada sakupio 12 poena. Volden upisuje nove poene!

6. minut - Kahudi pronalazi Mustafu Fala pod košem, ali sudije nisu videle korake pa su mu upisani poeni. Nadovezao se Noris Kol sa polu-distance. 

4. minut - Dobrić kao da ima krila. Leti po terenu, pa upisuje nove poene, što znači da ima 14. Odbrana je prestala da postoji, pa oba tima trče i poentiraju. Asvel pravi faul u napadu nad Davidovcem. Lojda fauliraju sa druge strane. Pik-en-rol Noka i Lojda rezultira novim poenima.

3. minut - Pravo niotkud, serija od 4:0 za Asvel i novo vođstvo za goste. Kad je teško, tu je Dobrić sa trojkom! Nažalost, uzvratio je Noris Kol sa druge strane, i to sa pogotkom posle faula i dodatnim bacanjem. 

2. minut - Tri sekunde u reketu Jabuselea. Zvezda preko Voldena stiže do novih poena

1. minut - Nastavljaju da greše izabranici Ti Džej Parkera, pa Zvezda sada može i da povede. Lengston Hol i njegova odbrana bili su katalizator preokreta. Zvezda je povela na startu finalne deonice!

 

Treća četvrtina, Crvena zvezda - Asvel 56:57

 

9. minut - Hol je sada na pleju, ali ne pokazuje adekvatnu koncentraciju, pošto je Lazić uvalio "vruć krompir" sa par sekundi na satu. Kapiten nije uspeo da se snađe, ali zato u odbrani jeste Dobrić, koji lukavo krade loptu. Zaradio je bacanja sa druge strane. Davidovac posle dobre odbrane postiže nove poene. Hol upisuje prve poene sa bacanja. Amerikanac potom igra sjajnu odbranu, pa odjednom Zvezda ima priliku da se potpuno priključi. Kuzmić hvata novi ofanzivni skok i upisuje nove poene za -1!

7. minut - Miran i staložen napad donosi crveno-belima nove poene. Branko Lazić pogađa za tri. Potom greši u odbrani, pa Hauard zakucava. 

6. minut - Lojd je dobio odličan pik, ali nije pogodio. Kol promašuje za tri, a Lazić na iskustvo otima loptu i trči brzu kontru. Noko prodaje loptu, pa Noris Kol polaže sa lakoćom sa druge strane. Nastavlja da baca cigle Džordan Lojd, koji do sada ima svega četiri poena. Noko greši dva napada za redom, pa će Kuzmić na teren umesto njega. 

4. minut - Dupla rampa za Lajtija. Zvezdina odbrana izgleda čvrsto ali sporo. Noko upisuje svoj deveti i deseti poen. Nerealno, ali Rit i Noko ponovo lupaju duplu rampu igračima Asvela!

1. minut - Lojd otvara drugo poluvreme novim poenima. Uzvraća Asvel trojkom. Kahudi nastavlja sa nerealnim pogotcima. 

 

Druga četvrtina, Crvena zvezda - Asvel 38:45

 

9. minut - Kuzmić najpre lupa svoju prvu blokadu Kahudiju, a onda hvata još jedan skok, a Zvezda u brzom napadu pronalazi Dobrića za nove poene. Još jedan loš napad Asvela, a onda Dobrić dobija tri bacanja posle faula. Lojd pravi drugi nerezonski faul. 

7. minut - Zaustavila je Zvezda dva napada za redom, pa se nazire kakva-takva nada. Lojd sa druge strane ne pogađa. 

5. minut - Prednost gostiju samo raste. Konačno, promašaj Asvela!

4. minut - Procenti šuta Asvela nikako da padnu, ali crveno-beli izgledaju znatno bolje nego u prethodnom periodu. Volden umalo da zaradi slomljen nos posle nezgodnog sudara. Davidovac već dva puta napada Strazela na niskom postu, ali ni drugi put ne pogađa. Sa druge strane odgovara Hauard. Gotovo niotkud Francuzi prave razliku od +11. 

3. minut - Ognjen Dobrić upisao se trojkom. Kolom nikako da uhvati ritam u Zvezdi, pa nastavlja sa izgubljenim loptama. Francuzi koriste lošu rotaciju Zvezde kako bi došli do novih poena i +6.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Dobrić pogodio je za tri, ali ni to nije pomoglo Zvezdi

2.minut - Druga deonica počinje sa tri sekunde u reketu domaćina. Asvel nastavlja da pogađa sa distance, pa su sada 4-5.  Brzo se igra u nastavku meča. 

 

Prva četvrtina, Crvena zvezda - Asvel 23:23

 

9. minut - Sjajna utakmica odvija se u Beogradu. I jedni i drugi igraju tvrdu odbranu, ali opet napadi uspevaju da pokažu šta znaju. Noko pravi prvu grešku na ovom meču, pa dopušta lake poene Francuza. Lojd pogađa iz teške pozicije za dva. Uzvraća mu Nua.

6. minut - Lojd je promašio, ali je Kuzmić fauliran pod košem. Nastavlja se dominacija Zvezde pod koševima, a na ofanzivnom skoku posebno oduševljavaju, pošto su posle pet njih postigli čak deset poena!

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić i Lendri Noko dominiraju pod košem!

4. minut - Dio se upisao sa distance. Možda Asvel gori, ali gori i Volden, pa pogađa još jednu sjajnu trojku!

3. minut - Asvel još uvek nema promašen šut iz igre. Odbrana Zvezde izgleda sjajno, ali Francuzi imaju sreće. Džordan Lojd, koji je zaigrao uprkos povredi, pogodio je dva bacanja posle prekršaja Asvela. Lojd potom pravi faul.

2. minut - Šest vezanih poena Lendrija Noka. Kaudi pogađa za dva još jedanput. Kori Volden nekako pogađa sjajnu trojku preko ruke defanzivca.

1. minut - Dejvid Lajti postiže prve poene u dvorani "Aleksandar Nikolić". Noko pogađa posle ofanzivnog skoka za crveno-bele. Šarl Kaudi osvetio se uz zvuk sirene za istek napada. Noko već ima dva ofanzivna skoka, a bogme i četiri poena posle njih!

 

Sudbina kao da je htela da saplete Zvezdu, ali se oni nisu dali, pa će pored svih problema u klubu pokušati da se vrate na pravi kolosek u evropskoj eliti.

Crveno-beli izgubili su četiri od poslednjih pet utakmica, ali nadu daje činjenica da je Zvezda "raskantala" Francuze u prvom ovosezonskom susretu rezultatom 89:68. 

Radonjić neće moći da računa na najboljeg strelca Džordana Lojda zbog povrede, kao ni na Džonija O'Brajanta, koga je suspendovao zbog svađe. 

RepublikaFoto: Euroleague.net
O'Brajanta neće biti zbog suspenzije posle svađe sa Radonjićem

Klub sa Malog Kalemegdana očajnički želi pobedu, tako da bi čak i desetkovani mogli da nadigraju relativno nepredvidivi Asvel.

 

 

 

Tok meča možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading