ON JE ČOVEK KOJI JOKARI TREBA: Denver se konačno opametio, DOVODI ELITNOG DEFANZIVCA!

Autor:

Sport

29.01.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je nešto prošle sezone sprečilo Jokića i drugove da osvoje titulu, to je bila odbrana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić mogao bi konačno da dobije pomoć u defanzivi!

Naravno, preterujemo, nisu Nagetsi još uvek bili spremni za trofej, posebno ne pored razgoropađenog Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, ali kako "Jokara" igra ove sezone, niša nije nerealno.

Srbin beleži gotovo tripl-dabl učinak svaki meč, digao je tim posle lošeg starta, pa sada preko njegovih leđa Nagetsi prave korak po korak uz tabelu. 

Ipak, nije Jokić svemoćan, a kad on sedne na klupu, igra Denvera kolabira.

Čak i kada je u igri, odbrana nije jača strana, ali bi jedan potez sve te probleme mogao da reši.

Kako prenosi Šems Čaranija, NBA insajder, Nagetsi su na listi zainteresovanih za Pi Džeja Takera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pi Džej Taker na meti je Jokićevog Denvera

Jedan od najboljih odbrambenih igrača ove generacije, stameni 35-godišnjak nalazi se se na prekretnici.

On u Hjustonu nema budućnost posle Hardenovog trejda, ima želju da osvoji titulu, pa je raskid sve bliži.

Praktično svi kandidati za titulu grizu za Takerom, ali samo šačica zaista može da ga uklopi.

Netsi se pominju kao glavni favorit, ali nije jasno koga bi se otarasili kako bi ga doveli, pošto u trejdu nemaju više pikova da ponude posle dolaska "Brade". Boston ima nešto jasniji put, ali je upravo na Takerovim najboljim pozicijama opremljen Tejtumom i Braunom. Igrao je Taker i "smol-bol" centra kod D'Antonija, ali teško da će to bilo gde drugde da se desi.

 

Čak i Indijana ga vidi kao idealnog 6. čoveka sa klupe, ali u Denveru bio on mogao da ima znatno veću ulogu

Pored Jokića Taker više ne bi morao da se maklja sa većima od sebe, kao prvo. Kao drugo, Taker ove sezone šutira 38% za tri, dok tokom karijere u proseku šutira 36%, tako da bi pored našeg Ol-stara procvetao ofanzivno, da ne pominjemo koliko bi mu i igra Džamala Mareja otvorila više prostora. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Taker (levo) mogao bi da procveta pored našeg "Jokare"

I da dobije veću ofanzivnu ulogu, u defanzivi će imati obaveza možda i više nego što je ikada, ali bi to moglo da bude produktivno i za njega i za klub.

Kada sagledamo Denverovu igru, bukvalno im samo stoper poput njega fali, tako da prognoziramo da će ovaj rajski spoj uskoro da se obistini. Čak ne bi ničega preteranog morali ni da se otarase, pošto obiluju mladim prospektima koji se možda i ne uklapaju u trenutan sklop ekipe koji juri što bolji plasman.

Roketsi će bez sumnje biti zadovoljni jednim od Pi Džej Douziera, Bol Bola ili Ar Džej Hemptona, dok bi čak i Grin, Milsap, ili neko od veterana mogao da se uklopi u priču.

 

Kada bi Denver uspeo da uvali Hjustonu Gerija Herisa (20 miliona dolara godišnje), jednog od najgorih igrača u timu, to bi bila dupla pobeda za Majka Melouna, Jokića i ekipu koja je jedan potez od istinkog nametanja za titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading