ŠPANCI SLAVE: Legenda Dalas Maveriksa prešla u Evropu!

Autor:

Sport

23.01.2021

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džej Džej Barea novi je košarkaš Estudijantesa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džej Džej Barea naučio je Dončića par trikova, pa je "zapalio" za Španiju

Momak koji je 12 od svoji 15 NBA sezona proveo u Dalas Maveriksima, Džej Džej Barea, u poznim igračkim danima prešao je "preko bare", u Estudijantes.

Ovaj 36-godišnjak izgubio je korak u NBA, nije bio spreman za tranziciju u trenera, pa je odlučio da je Španija pravo mesto za njega.

Možda za NBA nema više noge, ali za Evropu i te kako ima. Štaviše, Barea bi u evropskom sistemu igre mogao da cveta, pošto je celu karijeru igrao stil košarke sličniji našem nego američkom. Kada se baci pogled na veterane poput Kita Lengforda, Vasilisa Spanulisa, pa čak i našeg Miloša Teodosića, očigledne su sličnosti, što znači da je Estudiantes povrh iskusnog NBA šampiona još i dobio plejmejkera koji podjednako dobro prodire, šutira i razigrava saigrače. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iako je znatno niži, Barea stilom igre pomalo podseća na Tea, pa bi u Evropi trebao da se lepo snađe

Očajnički je hteo Barea da ostane u NBA, ali ga je Dalas u decembru ipak otpustio. Nada se da će ponovo nastupiti u plejofu najjače lige na svetu, a ukoliko turneja po Evropi bude uspešna, već u maju bi to mogla da postane realnost, pošto svakom klubu u NBA treba iskusni plej sa šampionskim iskustvom. U Estudijantes je stigao na godinu dana, ali sa klauzlom da bez obeštećenja može da pređe nazad u SAD.

 

 

 

Do tada se radujemo Džej Džejevim lucidnim potezima na starom kontinentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading