USIJANO PRED OKRŠAJ SA MADRIDOM: Ovo je ključ za pobedu protiv Reala!

Autor:

Sport

18.01.2021

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaše Crvene zvezde svega par sati deli od okršaja sa Real Madridom, pa u susret ovom Evroligaškom okršaju analiziramo šta je ključ za trijumf crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Reala i Zvezde ukrstiće oružije večeras u 19 h

Odnosi između dva kluba strmoglavo su se pogoršali kada su iz "kraljevskog" kluba zahtevali da se zbog odlaganja utakmice njima dodeli pobed protiv Beograđana. Nisu marili za činjenicu da meč nije odigran zbo snega u njihovom gradu, pa će Zvezda bez sumnje imati dodatan motiv kada utakmica počne.

Španci su se pre odlaganja zahuktali, pa sa skorom 13-6 i pobedom u produžetcima protiv Trinkijerijevog Bajerna sa momentumom ulaze u ovaj meč.

Sa druge strane, izabranici Dejana Radonjića izgubili su dve za redom, pa imaju žarku želju da prekinu gubitnički niz i da poboljšaju skor od 6-13.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Radonjić željan je pobede posle dva neuspeha od povratka na klupu Zvezde

Iako ekipa Pabla Lasa igra odlično košarku, nije to tim koji je neizostavni favorit za Evroligašku krunu, pa su vidljive pukotine u njihovom oklopu.

Prva stvar koju Zvezda mora da eksploatiše jeste loš šut sa distance Madriđana. Iako šutiraju najviše trojki po meču (28,7) u celom takmičenju, pogađaju samo 36,3%, što je dovoljno tek za 14. mesto.

Branko Lazić, Davidovac i ostatak krilne rotacije mogao bi da bude posebno bitan u preventivi dalekometne paljbe, ali je pravi problem unutar linije 3,65, pošto Real ima treći najbolji procenat u Evroligi za dva poena (56,7%).

Kuzmić dobro poznaje bivši klub, pomoćiće mu i nešto manji O'Brajant i Rit, ali ukoliko crveno-beli ne zaustave Tavaresa, Tompkinsa i ostale "velike momke" iz Madrida, biće dugo veče za "Delije".

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić nekada je bio član kraljevskog kluba, ali se sada sprema za rat sa njima

Radonjić nekako mora da popravi odbranu koja je većinu sezone bila solidna. Do pre dve utakmice Zvezda je u proseku primala 78,7 poena, ali je tokom poslednje dve odbrana dozvolila protivnicima da ubace čak 91, odnosno 97 poena.

Kada su "iks" faktori u pitanju, O'Brajant i Kvino Kolom bi mogli da budu prava rešenja protiv kraljevskog kluba.

Amerikanac se konačno uklopio u potpunosti u tim, pa je vezao dva odlična meča sa 17 poena i deset skokova protiv Fenera, odnosno 21 poenom protiv Valensije. 

RepublikaFoto: Starsport
Džoni O'Brajant odlično se uklopio u ekipu Zvezde, pa će protiv Reala biti jedan od ključnih igrača

Kolom radi ono zbog čega je doveden, iskusno organizuje igre i ubacuje 9,8 poena po utakmici, ali će izostanak Džordana Lojda mnogo više odgovornosti staviti u njegove ruke, pa se "Delije" nadaju da će veteran procvetati pod pritiskom.

 

 

 

Utakmica Evrolige na programu je od 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading