DUDI IVKOVIĆU PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DELO: Vučić - Odlikovanje se ne dobija lako, a ordenje još teže!

Autor:

Sport

18.01.2021

09:55 >> 10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom jugoslovenskom i srpskom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Duda Ivković i Aleksandar Vučić

Na svečanosti u Muzeju Jugoslavije, Ivkoviću je priznanje dodeljeno za životno delo, a predsedniku Vučiću za izuzetan doprinos i pomoć.

Legendarni Dušan Ivković je primio priznanje od budućnosti kluba Radnički koji je posvećenošću zadužiogodinama unazad, a potom se obratio javnosti.

- Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim na ovom velikom odlikovanje, i sigurno u ovih prethodnih 100 godina, bilo jer mnogo sportista, funkcionera koji su zaslužili makar slično odlikovanje. Možda bi ovo odlikovanje bilo prikladnije da je ovo bilo odlikovanje za vernost, ostao sam veran Radničkom- rekao je Duda Ivković na početku izlaganja.

- Sigurno kada sam pre 10ak godina pozvan na Radnički sa molbom, dođi, uzeće nam Krst. Želeo bih da istaknem tim koji je radio u službi celog kluba.

- Obeležićemo 100 godina Radničkog, ali nećemo se zadovoljiti dodelom plaketa, stvorićemo Radnički u narednih sto godini, ovo ne bismo uspeli bez predsednika Vučića.

RepublikaFoto: Starsport

Potom se predsednik obratio biranim rečima košarkaškoj legendi i iskazao divljenje prema instituciji kakav je Radnički.

- Poštovani gospodine Ivkoviću kada sam prvi put razgovaralo šta bi trebalo da uradimo za Radnički sa Radetom i Dušanom lako smo se dogfovorili. Zvezda i Partizan imaju više navijača ali su uvek voleli Radnički ali je mali broj njih poput Ivakovića bio odan ideji da se napravi korak ka budućnosti da se ne živi od prošlosti. 

- Mnogo toga sam, a naučio o sporstisima Radničkog, on je naš verovatno najstariji klub koji je uspeo da zadrži svoje ime i tradiciju iako je bilo naređeno. Naš posao je da izgradimo halu, već ćemo početi- obećao je Vučić.

- Odlikovanje se ne dobija lako, a ordenje još teže- rekao je predsednik Vučić obraćajući se Dudi Ivkoviću.

 

Svečanost se održava u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički sa početkom u 11.00 časova.

Podsetimo, u junu 2018. Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom Sportskog društva "Radnički", sa kojom je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva.

On je tada prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja 100. godišnjice postojanja Radničkog.

- Ovo je ogromna odgovornost i obaveza, da svojim autoritetom pomognem obnovi velikih sportskih uspeha koje je Radnički postigao na terenu - rekao je predsednik Srbije tada.

Tok svečane ceremeonije ste mogli pratiti uživo na našem sajtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading