Predsednik BESAN: Partizan u VELIKOM PROBLEMU zbog trenera!

Autor:

Sport

27.12.2020

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodeži KK Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je za srpske medije o uslovima u taboru crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović objasnio je tačno gde stoji Partizan u ovoj "korona-godini"

On je tokom razovora sa "Novostima" obelodanio razne informacije o svakodnevnom vođenju kluba, kao i o problemima u kojima se "parni valjak" nalazi.

Za početak se dotakao odlaska Andree Trinkijerija.

- Prekid sezone je bio depresivan trenutak za sve nas u klubu. Trinkijeri je izrazio želju da vodi evroligaški klub. Ne mogu da kažem da je bilo ikakve ucene sa njegove strane. Prosto, kada neko poželi da ode, nemate moralno pravo da ga terate da ostane. Rastali smo se u dobrim odnosima, on je čovek koji je za nepune dve godine rada u Partizanu ostavio vidljiv trag - rekao je Mijailović.

RepublikaFoto: Republika
Predsednik sa bivšim trenerom Trinkijerijem

Iskusnog italijanskog stručnjaka zamenio je Vlado Šćepanović.

- To je bio prirodni potez. Vlado je neko ko je učio trenerski zanat od Trinkijerija i neko ko ove igrače odlično poznaje. Nije bio trenutak za neku euforiju, kao što nije ni sada, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Morali smo da smanjimo finansijske izdatke zato što nemamo prihode ni od prodaje karata ni od novih sponzora. Splet okolnosti je bio takav da nije uspeo da se izbori sa poverenim obavezama i morali smo da reagujemo kako ova sezona ne bi kompletno otišla niz vodu. - razjasnio je predsednik.

RepublikaFoto: Starsport
Šćepanović je možda bio greška, ali je njegovo zapošljanje bilo logično, kaže Mijailović

Zbog finansijskih poteškoća, izbor je pao na Sašu Filipovskog.

- Nije bilo lako pronaći trenera koji može da odgovori na izazov vođenja kluba kakav je Partizan, a da se pritom prilagodi na trenutnu situaciju. Bilo je raznih ponuda i pregovora. Predlog sportskog direktora sam prihvatio i izneo ga pred Upravni odbor, koji je jednoglasno glasao za postavljenje Filipovskog na mesto trenera. U meni je presudio i neki lični osećaj koji sam dobio u razgovoru sa Sašom. Uveren sam da smo napravili odličan izbor. - siguran je glavni odgovorni u košarkaškom klubu.

RepublikaFoto: Starsport
Filipovskog vidi kao pravi izbor u nastavku sezone

Kada je potvrdio da je zadovoljan Filipovskim, Mijailović se osvrnuo bišvim trenerima i problemima koje oni stvaraju crno-belima.

- Ja sam, pre svega, dužan da ovaj klub zaštitim da posluje u skladu sa zakonom i finansijama. Mi od 2017. (kada sam došao u klub) plaćamo sedmoricu trenera (Vujošević, Nikolić, Džikić, Božić, Jovanović, Gašić i naposletku Čanak...), čija je ukupna obaveza oko milion evra. Danas su svi oni isplaćeni, samo je Vujoševiću ostalo negde oko 25 odsto obaveza. Razlog zašto se ja bavim ovime, a ne mešanjem u izbor igrača jeste da ne bih nekome ko sutra dođe na ovo mesto ostavio tri miliona evra dugovanja prema bivšim igračima. Sigurno je da bih u očima navijača bio veći kada bih dovodio skupocena pojačanja i ponašao se rasipnički, ali ja tako ne mogu da funkcionišem jer iza sebe imam kompanije koje posluju tržišno i za mene nije normalno da neko za sobom ostavi zaostala potraživanja od sedmorice trenera. - požalio se on.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan još od Duška Vujoševića svojim trenerima duguje novac, a ta suma sada je prešla preko milion evra

Partizan je nedavno pristao da FMP dobije vlasnički udeo u ABA ligi, što je veliki pomak od trenutka kada su crno-beli pretili da će napustiti ligu ukoliko do toga đođe. Kako tvrdi, za promenu mišljenja odgovorna je činjenica da su svi Partizanovi zahtevi prihvaćeni.

- Zato što su svi naši zahtevi ispunjeni. FMP, koji i nije bio na redu za to, ne predsedava Ligom. Zatim, Zoran Tošković, tast Filipa Čovića smenjen je sa mesta predsednika kluba jer je u sukobu interesa, a i transformacija društva u DOO (društvo s ograničenom odgovornošću) je u toku, pa nije bilo prepreka da potpišemo. Pritom su se i svi klubovi složili da CAS (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) treba da bude deo novog društvenog ugovora. - dodao je Mijailović.

 

Dotakao se on i letošnjeg plana da dovedu Filipa Petruševa, koji se, kao što ste možda primetili, nije ostvario.

- Meni je, pre svega, drago što je Filip partizanovac. Bili smo u komunikaciji sa njim, ali prosto njegov otac je doneo odluku i bio izričit da Filip ode u Megu zato što je smatrao da će tamo dobiti više pažnje nego ovde. - jasan je predsednik.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Petrušev (sredina) bio je velika želja Partizana, ali je na kraju odabrao Megu

Rezultati Partizana možda nisu trenutno na nivou, ali Mijailović vidi nadu, pa samo želi da korona prođe kako bi se situacija poboljšala.

- Pre svega, očekujem da ovu sezonu preživimo i sa što manje štete uđemo u sledeću. Uz to ćemo se truditi da osvojimo maksimalan broj trofeja i vratimo se tamo gde pripadamo. Sezona je veoma specifična i zato što klub najveću snagu dobija upravo od svojih navijača, kojih sada nema. U ABA ligi nemamo više prava na grešku. Ne odustajemo, borićemo se za svaku utakmicu, ali ono što je specifično je da smo šest ili sedam mečeva nesrećno izgubili, na jednu loptu, i mislim da će nam se to vratiti u drugom delu. Evrokup smo dosta dobro odigrali. Verujem da smo se u Top 16 fazi našli sa nešto lakšim ekipama, ali neće sigurno biti jednostavno i moramo da se borimo do poslednjeg atoma snage - zaključio je Ostoja Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading