Jedan od najboljih Srba u Evroligi OTVORIO DUŠU pred KLJUČAN OKRŠAJ sa Crvenom zvezdom!

Autor:

Sport

25.12.2020

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Nedović govorio je za portal "Jurohups" o raznim temama, poput svog košarkaškog puta i motivacije u karijeri, ali se dotakao i predstojećeg okršaja sa crveno-belima u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Nedović u dresu Zvezde

Nedović je odrastao u Italiji, karijeru je započeo u Srbiji, uspeh ga je pratio i preko Litvanije, pa sve do SAD. Tamo je bio 30. pik na draftu, bio je deo samih korena dinastije Golden Stejta, a sada u dresu Panatinaikosa igra najbolju košarku u karijeri. 

Otac mu je bio profesionalni rukometaš, pa je Nedović junior probao i taj sport, kao i tenis i fudbal, pre košarke, ali kada je uzeo narandžastu loptu u ruke, nikada je više nije ispustio.

- Probao sam svega pomalo, ali je košarka bila "in" zato što je naša reprezentacija 2002. pobedila u Indijanapolisu, pa je cela moja generacija htela da se bavi košarkom. Mama me je odvela na prvi trening, a tada se rodila romansa - objašnjava on.

Veliki je fan Kobija Brajanta, idol mu je u životu, ali nažalost u NBA nije zaigrao protiv njega iako tada tragično preminuli Kobi nije bio u penziji.

- Igrali smo dva puta protiv Lejkersa dok sam bio u Golden Stejtu, ali ostaje velika žal što nisam igrao protiv Brajanta. Doduše, igrali smo u predsezoni, pa mi je to bio doživljaj života. Idol mi je i na terenu i van njega - dodao je srpski košarkaš.

Posle NBA se vratio u Evropu, najpre u Valensiju, pa u Unikahu, pa preko Milana sve do Atine. Kuburio je sa povredama, ali mu je sada znatno bolje, pa od dolaska u PAO ima sličan broj mečeva kao u prethodna tri kluba zajedno.

- Neću da baksuziram, da kucnem u drvo super se osećam i nadam se da će tako ostati. Skraćena sezona dala mi je vremena da radim na svom telu, pa se osećam mnogo spremnije. Doveo sam i odličan tim da me priprema za sezonu, pa ne brinem za moje telo - razjasnio je Nedović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kako tvrdi, telo mu je konačno spremno za izazove košarkaške sezone

U Evroligi je jedan od najboljih igrača, ali njegov tim gubi, ali Nemanja u tome samo vidi prostor za rast.

- Frustriran sam zbog toga, normalno, ali se trudim da kontrolišem samo ono što je u mojim rukama. Svaki poraz brišem već sutradan iz glave, imamo još vremena da se oporavimo, tako da nisam previše zabrinut - dodao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde.

Nedostaju Nedoviću navijači, ali strpljivo čeka njihov povratak.

- Znam tačno šta znače Panati navijači. Igrao sam ovde, gledao sam Željkovu dominaciju godinama, jedva čekam da zaigram pred našim fanovima u OAKI - nastavlja on.

Smatra Nedović da je spreman i za stalni povratak među "Orlove", sada kada povrede više nisu problem.

- Da, siguran sam da ću se vratiti u nacionalnu selekciju pre nego kasnije. Niko ne zna šta će da se desi sa ovom koronom, ali gajim veliku nadu da bi to moglo da se desi - smatra Nedović.

RepublikaFoto: Starsport
Žarko želi Nedović nazad u dres Srbije, ali strpljivo čeka poziv selektora

Za kraj se Nemanja osvrnuo i na okršaj sa bivšim klubom pred kraj godine.

- Uvek se radujem susretima sa Zvezdom. Ne volim da pobeđujem svoj tim, ali mi uvek bude drago da igram protiv njih. Ni jedni ni drugi nismo u sjajnoj formi, tako da će ovaj meč biti prava bitka - zaključio je srpski plejmejker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading