ŠOKANTNO: Šta je istina o povredi reprezentativca Srbije? Samo se SRUŠIO, jedno plućno krilo ostalo skroz bez kiseonika...

Autor: kurir.rs

Sport

25.12.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski fudbaler Slobodan Tedić je završio u bolnici pošto je morao da napusti teren kada se srušio na meču Cvole - Emen, ali srećom, stižu dobre vesti!

RepublikaFoto: Starsport
Slobodan Tedić

Bivši fudbaler Čukaričkog je napustio bolnicu u Holandiji, što je potvrdio u razgovoru za "Kurir".

- Sada je sve kako treba, izašao sam iz bolnice. Imam malo kraći dah, ali biće sve kako treba. Vi ste me baš našli, kada je lekar potpisao otpusnu listu. Sada mi predstoji pauza od dva meseca i kućna nega. Lekari su bili jasni. Mirovanje od četiri do šest nedelja, uz redovne kontrole - priča za "Kurir" Slobodan Tedić (20) i nastavlja:

- Sve je još osetljivo i treba ići korak po korak. Treba što više da odmaram, da telo ne izlažem fizičkim naporima. Dobio sam i poseban režim ishrane, ne smem da letim avionom tri meseca, niti da ronim, idem na more. Naravno, mogu da se kupam i tuširam. (smeh) Od fizičkih aktivnosti samo lagana šetnja i vožnja biciklom.

Holandski mediji izvestili su da je Srbin dobio udarac na utakmici, da je krvario iz usta i da nije bilo nimalo naivno kada je primljen u bolnicu. Međutim, u pitanju je nezalečena upala pluća.

- Nije bilo udarca! Jednostavno, imao sam koronu pre tri meseca, a posle i upalu pluća. Nisam sve to dobro zalečio, a trenirao sam punim intenzitetom sve vreme. Kako su mi lekari rekli, kada sam primljen u bolnicu, kiseonik u plućima mi je sve više padao. Dva dana pred utakmicu sa Emenom, osetio sam bolove u plućima, ali nisam reagovao. Onda me je u 16. minutu samo preseklo ispod rebara, kada sam pokušao da zagradim loptu. Nisam mogao da dišem i samo sam se srušio.

RepublikaFoto: Starsport

Objašnjava Tedić kako se osećao po prijemu u kliniku i kakvi su mu nalazi posle boravka u bolnici.

- Bio sam uplašen. Kada su me primili i pregledali, lekari su mi rekli da mi je jedno plućno krilo skroz ostao bez kiseonika. Da se ispraznilo. I to je uzrok svemu. U protekla dva dana imao sam cev u plućima, u petak su mi je skinuli, sada je sve ako treba i zato sam otpušten na kućno lečenje.

Dva meseca mirovanja sigurno će teško pasti Slobodanu Tediću.

 

- Ovo je moja prva ozbiljna povreda u karijeri. Sve ovo više nema veze sa fudbalom. Svestan sam da ću biti odvojen od lopte i znam da će mi sve teško pasti. Redovno treniram 15 godina, nijedan trening nisam propustio. Ovo je veliki šok za moj organizam, ali slediću savete lekara kako bih se izlečio i za dva meseca bio zdrav i spreman da treniram.

Podrška mladom Tediću stigla je iz Mančester sitija, Cvolea, Čukaričkog i FSS.

- Odmah su mi se javili iz Mančester sitija, direktori, treneri... I ljudi iz Cvolea bili su sa mnom. Zvali su iz Čukaričkog. Javio mi se i sportski direktor reprezentacije Vladimir Matijašević, pitao šta treba, kako da pomognu. Hvala im svima! Svaki njihov gest mi sada mnogo znači - istakao je Slobodan Tedić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading