BRODOLOM "PARNOG VALJKA" U NOVOM MESTU: Partizan se OPROSTIO od plej-ofa ABA lige!

Autor:

Sport

19.12.2020

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok za crno-bele u dvorani "Leon Štukelj".

RepublikaFoto: aba-liga.com/Krka/Drago Perko/kosarka.sl
Košarkaši Partizana Rašon Tomas i Markus Pejdž na meču protiv Krke

Košarkaši Partizana doživeli su neugodan poraz od Krke u Novom Mestu u 11. kolu ABA lige rezultatom 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18).

Poznato je da su tvrdi obruči u dvorani "Leon Štukelj", ali crno-beli gotovo da ništa nisu mogli da pogode, a to najbolje ilustruje podatak da su prvu trojku ubacili tek iz 16. pokušaja krajem treće četvrtine (Nemanja Gordić).

Slovenci su već u prvoj četvrtini nagovestili da će upisati bodove. Odlično su delovali u defanzivi, popunili su reket i koristili loše šutersko veće gostiju. Već do završetka prvog kvartala Krka je stekla dvocifreno vođstvo (22:10), koje praktično nije ispustila sve do kraja utakmice.

 

 

Krku je do pobede predvodio Kempfor sa 16 poena, a iskusni Rok Stipčević je dodao 13, uz sedam skokova i šest asistencija. Doprinos je dao i Vrabac, bivši igrač crno-belih sa devet poena.

Kod gostiju, jedini dvocifren bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 12 koševa.

Novim porazom Partizan je sebi značajno zakomplikovao situaciju na Jadranu. Sada je na skoru od 5-6 i čini se da je otišao i poslednji voz za plasman u plej-of.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading