Sprema se spektakl u ABA ligi: Partizanov i Zvezdin dželat stiže po Megu!

Autor:

Sport

19.12.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mege odmorni su i spremni da prevaziđu poraz uz zvuk sirene protiv Partizana, ali im sada sledi još teži izazov.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Mege spremaju se za za težak okršaj sa neporaženom Budućnošću

Mega u nedelju igra protiv Budućnosti. Crnogorci imaju savršen skor od 7-0 i ne deluju kao da su spremni da ga pokvare, ali šta o tome kaže Megin trener Vladimir Jovanović?

Očekuje nas utakmica protiv veoma jake ekipe koja u dva takmičenja pravi dobre rezultate. U Evrokupu su već ostvarili plasman u Top 16 dok suu ABA ligi do ovog trenutka jedini neporažen tim -naveo je Jovanović.

Ne samo da je Budućnost neporažena, već ima i pobede nad Partizanom i Zvezdom.

- Napravili su veoma važne korake pošto su u Beogradu dobili oba derbija, protiv Partizana i Crvene zvezde. Dobro su izbalansirani između spoljašnje i unutrašnje linije, kao i između domaćih i stranih igrača - rekao je trener košarkaša Mege o rivalu, ali i istakao da njegov tim ima rešenje.

- Moramo da im odgovorimo pre svega čvrstinom u odbrani, što bi moglo da bude ključno. Ukoliko uspemo da uspostavimo našu odbranu i da iskontrolišemo napad Budućnosti i njihov ofanzivni skok, verujem da ćemo uspeti da odigramo jednu dobru utakmicu - optimističan je Jovanović.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Jovanović optimističan je pred okršaj prvog i trećeg u ABA ligi

Bek Jovanovićeve ekipe Stefan Momirov još se nije oporavio od poraza protiv crno-belih, ali smatra da to samo može dodatno da ih motiviše. 

- Posle za nas bolnog poraza od Partizana u poslednjim sekundama, očekuje nas još jedna veoma bitna utakmica na domaćem terenu. Moramo biti koncentrisani, čvrsti u odbrani i uložiti svu energiju tokom svih 40 minuta igre kako bismo mogli da se borimo za pozitivan ishod na kraju - zaključio je on.

Budućnost je normalno na prvom mestu u ABA ligi, dok Mega zauzima treću poziciju sa sedam pobeda i tri poraza, tako da ovaj meč može imati velike implikacije na razvoj stanja u regionalnom takmičenju.

 

Utakmica 11. kola između ova dva tima igra se u nedelju od 12.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading