ZVEZDA POKAZALA ZUBE: Crveno-beli savladali Valensiju POSLE GRČEVITE BORBE, IMA NADE U EVROLIGI!

Autor:

Sport

18.12.2020

17:33 >> 21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zvezde nisu imali šta da izgube protiv Valensije, pa su tako i nastupili u hali „Aleksandar Nikolić“. Takvo razmišljanje očigledno je bilo pravo, pa je četa Saše Obradovića posle lavovske borbe savladala Špance rezultatom 76:73.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Crveno-beli sjajno su izgledali u pobedi nad Valensijom

 

Možda nije sve izgledalo sjajno u igri crveno-belih, ali je napredak očigledan. Nešto kao da je kliknulo protiv Valensije, pa su Beograđani počeli da igraju odličnu timsku i individualnu odbranu. Napad je uglavnom tekao, iako je još uvek bilo dosta soliranja, pa deluje kao da bi Obradović ovaj sastav mogao da pretvori u silu ukoliko dobije dovoljno vremena da razradi sistem.

Prva deonica susreta u Beogradu prošla je u egalu, ali je početkom druge Zvezda vezala seriju od 11-2 i dala naznake da ne planira da se predaje protiv favorizovanog protivnika.

Ipak, nikada nije lako braniti se protiv Valensije, pa su sjajni šuteri poput Laberija i Klemena Prepeliča pogađali sa raznih pozicija.

Odgovarali su im Volden i Lojd, kao i sjajni Davidovac, dok je Džoni O’Brajant konačno prestao da forsira, pa sada deluje kao da može da bude pravi plus sa obe strane terena. Igrao je odbranu, pogađao i pod košem i za tri, pa je ostavio možda i najbolji utisak do poluvremena.

Treća četvrtina počela je isto kao i druga, pa su crveno-beli ušli u seriju, ali ovaj put je ona zaustavljena na 6-0, kada ju je prekinuo Nikola Kalinić. Ne samo da je prekinuo, već je pokrenuo seriju Valensije, pa su Španci do kraja četvrtine nadoknadili zaostatak u potpunosti, pretežno preko sjajnog šuta za tri. U četvrtu četvrtinu ušlo se uz dosta neizvesnosti.

Poslednja deonica počela je loše po crveno-bele, pa je Valensija povela posle svega nekoliko minuta. Ipak, nisu se predavali Obradovićevi puleni, pa su preko Rita, Lojda i O’Brajanta držali meč u egalu.

Sama završnica bila je haotična, ali se Lojd sjajno snašao u rasulu pa je dominirao celu četvrtu četvrtinu i doneo pobedu svom timu.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Džordan Lojd sa 20 poena, dok je kod Valensije najbolji bio Prepelič sa 15.

Sada kada su obezbedili trijumf, košarkaši Zvezde imaju skor od 5-10, pa još uvek postoji matematička šansa da prođe u sledeću fazu Evrolige. Valensija sada ima 9-6, pa će morati da pripazi da ne upadne u lošu seriju i ugrozi poziciju u nastavku takmičenja.

 

Četvrta četvrtina, Crvena zvezda - Valensija 76:73

 

10. minut - Lojd promašuje, ali Davidovac hvata skok u napadu. Amerikanac ponovo šutira, i ponovo promašuje. Prepelič onda gubi loptu, pa Zvezda pobeđuje!

9. minut - Najbolji strelac Valensije Klemen Prepelič vratio se na teren. Dubljević je opet promašio, ali su "slepi miševi" uhvatili skok u napadu. 

8. minut - Davidovac se nadovezao na Lojdove poene i doneo prednost od +6. 

7. minut - Van Rosum promašio je trojku, ali je Valensija dobila prekršaj. Kalinić je sa linije za slobodna bacanja bio loš, pa su crveno-beli već u sledećoj kontri uvećali prednost preko, pogađajte, Lojda! Valensija potom pravi faul u napadu, pa Zvezda ima priliku da se odlepi!

RepublikaFoto: Starsport
Jagodić-Kuridža protiv Valensije

6. minut - Dubljević pogađa jedno od dva bacanja i približava svoj tim na -2. Lojd apsolutno gori, pa ponovo pogađa i duplira prednost. Dubljević uzvraća poluhorogom iz okreta. 

4. minut - Valensija vodi. Džordan Lojd pogodio je za izjednačenje. Lazić krade loptu, pa Zvezda u sledećem napadu pogađa sa distance preko Lojda!

3. minut - Džordan Lojd krade loptu! U napadu potom dobija i prekršaj, ali Zvezda gubi loptu. Vilijams potom pogađa uz faul. O'Brajantu najpre ne sviraju faul, pa onda San Emeterio izbacuje loptu u aut. Hueto dobija nova bacanja, pa "slepi miševi" dobijaju veliku pomoć od neočekivanog heroja. 

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd daje sve od sebe da obezbedi pobedu protiv bivšeg kluba

2. minut - Valensija instant uzvraća sa distance. Tobi potom faulira Lojda sa druge strane. On ne poentira, pa Uskoković pravi faul za koj se proveravalo dali je nesportska (nije bila). Vilijams forsira ali mu Davidovac ne da, pa Rit vezuje mini-seriju sjajnim zakucavanjem. Rit potom kasni u odbranu, pa Tobi postiže nove poene. Jagodić-Kuridža potom je pogodio trojku iz ćoška.

1. minut - Poslednja deonica počela je faulom Zvezde. Valensija traći napad na loš pokušaj alej-upa, pa Zvezda sa druge strane pogađa za tri preko Duopa Rita!

 

Treća četvrtina, Crvena zvezda - Valensija 57:57

 

10. minut - Tobi vezuje 5-0 sa pogotkom uz faul. Potpuni krah odbrane crveno-belih. Laberi pogađa trojku za vođstvo pred četvrtu četvrtinu.

8. minut - Sudija opet Ritu svira nepostojeći faul. Tobi pogađa oba bacanja, pa je Valensija na svega -4. 

7. minut - Period igre bez koševa. Njega prekida Hermanson sa distance. "Slepi miševi" sada imaju skoro isto poena za distance koliko i za dva poena. 

6. minut - Zvezda promašuje i petu trojku u trećoj deonici. Valensija ne kažnjava, pa onda sjajni Džoni opet napada i pogađa. Simonović potom igra sjajnu odbranu i zaustavlja San Emeterija, pa Kalinić sa druge strane pravi prekršaj.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Kalinić za sada igra solidan meč protiv Zvezde

5. minut - Lojd promašuje sa distance, pa crveno-beli sada vezuju lošu seriju. Vives potom pogađa za dva, pa Obradović ponovo traži tajm-aut. O'Brajant ponovo pogađa, ovaj put za dva i uz zvuk sirene za istek napada!

4. minut - Volden se vratio na teren. Odbrana Zvezde ponovo zaustavlja Špance, ali Simonović pono maši sa druge strane. Prepelič nastavlja da pogađa, pa već ima 15 poena.

2. minut - Zvezda ponovo vezuje seriju na startu četvrtine. Kalinić je prekida sa pogotkom za dva poena. Simonović potom promašuje trojku. Vives mu je uzvratio, ali je Dubljević uhvatio skok i poentirao. I Uskoković promašuje sa distance, ali Lojd hvata ofanzivni skok. Kuzmić potom pogađa treći put na meču.

RepublikaFoto: Starsport
Kuzmić odlično igra, pa već ima 6 poena

Druga četvrtina, Crvena zvezda - Valensija 42:36

 

10. minut - Davidovac pravi korake i prekida seriju crveno-belih. Prepelič upisuje treću trojku na meču, a Obradović traži tajm-aut. Poslednji napad rešio je O'Brajant, koj je postigao sjajnu trojku pred zvuk sirene! 

8. minut - Sreća prati hrabru Zvezdu, pa Valensija vezuje promašaje. Niz prekida Prepelič za dva. O'Brajant odlično igra, pa je sada ugurao Laberija u koš. Prepelič vezuje 5-0 trojkom. Lazić prodire i pogađa pod faulom.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić u prodoru protiv Valensije

7. minut - Džordan Lojd pronalazi O'Brajanta u stilu Džejsona Kida i nastavlja dobru igru Zvezde!

6. minut - Volden seče loptu, pa iz trka pokušava, ali promašuje. Dubljević sada funkcioniše kao duboki plejmejker, ali ne uspeva da razigra tim niti da poentira. Čak kasni i u odbranu, pa Kuzmić upisuje treći i četvrti poen na meču. 

5. minut - Kalinić upisuje prve poene, pa Rit promašuje trojku. Derik Vilijams poentirao je posle sjajne asistencije Dubljevića. Rita Valensija ostavlja otvorenog sa distance, a on im život olakšava trećim promašajem odatle. 

4. minut - Sada se i Kuzmić upisuje u strelce. 11-2 je za crveno-bele od starta četvrtine. Kada je izgledalo kao da Zvezda uzleće, sudija je odlučio da joj skreše krila poklanjanjem tri bacanja Valensiji posle nepostojećeg faula Rita. 

3. minut - Zvezda vezuje mini seriju pa sada vodi pet razlike!

2. minut - Lojd pravi korake. Crveno-beli zaustavljaju Tobija, pa i Vilijamsa, ali Tobi ponovo hvata pa ga Lojd faulira. Hermanson potom uzvraća za dva. Rit zakucava u sledećem napadu, a onda Davidovac baca Kalinića na pod požrtvovanošću. 

1. minut - Zvezda odlično startuje drugu deonicu, pa preokreće posle samo jednog minuta. Volden je dao poene za vođstvo posle odlične krađe u odbrani.


Prva četvrtina, Crvena zvezda - Valensija 20:22

 

10. minut - Uskoković izlazi iz igre zbog dva faula. Davidovac je trenutno lek za Zvezdu, pa pogađa treći put za redom posle uigrane akcije! 

9. minut - Loš period igre crveno-belih. Odbrana ništa ne sprečava, pa i Tobi upisuje prve poene. O'Brajant potom ne pogađa, ali Jagodić-Kuridža dobija prekršaj. Volden potom pronalazi Davidovca na poludistanci, a on bez problema pogađa.

7. minut - Na terenu je i Nikola Kalinić. Srbin odmah uliva energiju, pa posle kombinacije sa Laberijem Francuz ponovo pogađa. Nadovezuje se i Prepelič trojkom.

6. minut - Španci igraju dug napad koj na kraju trojkom završava Vives. O'Brajant potom pravi korake. Zvezda promašuje šut za tri, ali O'Brajant potom hvata ofanzivni skok. Nažalost, ni od napada viška nije bilo ništa. Amerikanac je potom odigrao odličan napad sa Jagodić-Kuridžom, pa je Srbinu namestio lake poene. Džoni nastavlja dobru seriju pa interveniše u odbrani, krade loptu i poentira sa druge strane. O'Brajant sjajno igra danas, pa još jednom interveniše u odbrani. Vives potom pravi korake u napadu.  

5. minut - Lui Laberi ponovo pogađa, ovaj put za dva. O'Brajant potom napada Dubljevića, ali ga Crnogorac zaustavlja, pa Amerikanac pronalazi Voldena u prodoru za pogodak pod faulom.

3. minut - Lazić u sledećem napadu gazi aut liniju. Španci potom pogađaju za tri preko Laberija. Kori Volden ušao je u igru, kao i O'Brajant. Džordan Lojd u sledećem prodoru uzvraća trojkom! 

2. minut - I jedni i drugi hladni su na startu, pa u prva četiri napada imaju samo po dva poena. Lojd pronalazi Lazića u ćošku za tri, ali Branko ne pogađa. Dobro poznaje Valensija Lojda, pa ga preventivno udvajaju. On promašuje prvi šut sa distance, ali Simonović produžuje korak i poentira. San Emeterio pogodio je za dva sa druge strane.

1. minut -  Počeo je susret u areni "Aleksandar Nikolić". Prvi napad imala je Valensija, ali je Laberi promašio sa distance. Uskoković startuje meč, pa organizuje prvi napad Zvezde, koj pri samom isteku vremena sam i završava. Van Rosum promašio je trojku, a Simonović hvata već treći skok na meču.

 

Da, imaju crveno-beli savršenih 5-0 u Evroligi protiv Valensije, ali nije sastav koj je oformio Đaum Ponsarnau ni blizu tog nivoa, već je znatno bolji. Štaviše, "slepi miševi" jedna su od najboljih ekipa u takmičenju, pa će četa Saše Obradovića imati pune ruke posla u pokušaju da se iskopaju iz rupe koju su sami sebi iskopali u evropskoj eliti.

Dok Zvezda ima skor od 4-10 i bdije na predzadnjem mestu, Valensija leti visoko sa 9-5, pa ima veliki imperativ da pregazi crveno-bele kako se dokazala kao pravi pretendent na titulu.

Ipak, na Mali Kalemegdan stigao je Kino Kolom, pa će uz njegovu pomoć Beograđani pokušati da iznenade Špance.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kino Kolom stigao je u Beograd

Iks faktor može biti Džordan Lojd, koj je prošle sezone branio boje Valensije. Sada je kompletniji igrač, dobija veću minutažu, pa bi mogao da se osveti starom klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading