Sjajne vesti iz Golden Stejta: Ako je OVO ISTINA, Srbija će uskoro imati JOŠ JEDNU ZVEZDU U NBA!

Autor:

Sport

13.12.2020

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsezona u NBA uveliko je u toku, počele su i pripremne utakmice, a ako je suditi po izjavama trenera Voriorsa, još jedan mladi i perspektivni Srbin mogao bi da dobije veću ulogu u NBA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alen Smailagić ima sve zapaženiju ulogu u Golden Stejtu

Posrnula dinastija Golden Stejta nalazi se na prekretnici posle još jedne teške povrede Kleja Tompsona, pa uprava kluba na svaki mogući način pokušava da nadomesti izostanak jednog od najboljih bekova u celoj ligi.

Trejdovali su za Kelija Ubrea, vratili su Kenta Bejzmora, a sada u predsezoni pokušavaju da ispune rotaciju kvalitetnim delovima.

Jedan takav je Alen Smailagić, 39. pik na prošlogodišnjem draftu, koga Voriorsi već godinu dana vredno i pažljivo razvijaju, kako u NBA, tako i u njihovoj filijali, Santa Kruzu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Smailagić je bio 39. pik na draftu prošle godine

Sada je krilni centar iz Srbije spreman za veću ulogu, ako je suditi po rečima njegovog trenera u Santa Kruzu, Konoru Leturnou.

- Zadovoljstvo je imati Smailagića u timu. Toliko prostora imamo da ga oblikujemo, a ako nastavi sa radom kao do sada, ima šansu da postane veoma dobar igrač u NBA - istakao je on.

Nadovezao se njegov kolega Set Kuper, koj smatra da su Voriorsi veoma pametno postupili sa razvojem mladog Srbina.

- Mnogo mi je drago što smo bili strpljivi sa njim, prošli smo ceo proces zajedno od starta, pa se sada nadamo da će investicija višestruko da nam se isplati - dodao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uz Drejmonda Grina i Stefa Karija, samo je nebo granica za Smailagića

Smailagić je inače sinoć igrao u pobedi protvi Nikole Jokića i Denver Nagetsa (127:125), kada je imao priliku da prisustvuje lekciji Ol-stara Nagetsa, koj ipak nije uspeo da spase tim od poraza uprkos 26 ubačenih poena, deset skokova i pet asistencija.

Smailagić je imao znatno skromniji učinak, ali je pokazao zašto toliko veruju u njega, pa je za 11 minuta ubacio četiri poena, uhvatio tri skoka (dva u napadu), i dodao po jednu blokadu, asistenciju i ukradenu loptu.

 

Odlične vesti za budućnost "Orlova"!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading