Zvezdin Amerikanac PRISUSTVOVAO jednom od NAJLUĐIH KOŠARKAŠKIH MOMENATA IKADA: Hteo sam da TAMO OSTANEMO ZAUVEK!

Autor:

Sport

10.12.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni bek crveno-belih i najbolji strelac Evrolige imao je čast da bude prisutan na jednom od najneverovatnijih mečeva u istoriji košarke.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Džordan Lojd u dresu Zvezde

Možda sada gospodari starim kontinentom, ali je Lojd svojevremeno pokušavao da izgradi bilo kakvu rolu u NBA, pa se tako našao na klupi Toronto Reptorsa kada je Kavaj Lenard pogodio najdramatičniji šut u poslednjih nekoliko godina i odveo svoj tim najpre u finale, a onda i do NBA titule.

Bilo je 90:90 na sedmoj utakmici serije Toronta i Filadelfije kada je "Kandža" preuzela stvari u svoje ruke, šutnula iz ćoška uz zvuk sirene, i posle večnosti tokom koje je lopta odskakala po obruču, pogodio šut za prolazak u sledeću fazu.

Lenard je posle tog šuta završio u naručju svojih saigrača, a jedan od njih upravo je bio Lojd, koj tu sliku nikada neće izbrisati iz glave.

- Mislim da će me ta fotografija pratiti zauvek. Jedna je od najluđih u istoriji sporta! Doživeo sam taj trenutak kao... Usporeni snimak! Tih nekoliko trenutaka otkako je Kavaj ispalio loptu do momenta kada je ona odskakivala po obruču... Mislio sam da će tamo ostati zauvek! Činilo mi se da su bile potrebne godine da uđe. Jedan od najluđih trenutaka u mom životu - smeje se Lojd u intervjuu za grčku "Gazetu".

Takođe, Lojd se vratio u sadašnji momenat i meč sa Olimpijakosa koji se igra u sredu od 19 časova.

- Govorimo o istom timu... Timu koji je sezonu počeo sa ogromnim entuzijazmom i očekivanjima da će postići velike stvari. Tačno je da imamo problema poslednjih nedelja, pokušavamo da pronađemo hemiju, osećamo da i trener veruje u nas i da situacija može da se okrene u našu korist. Ali da bi se to desilo moramo da imamo pravi pristup odbrani, da igramo čvrsto kako naš trener želi... Činjenica je da smo vezali nekoliko poraza, ali to ne znači automatski da ćemo ostati na istom putu. Moja omiljena izreka je: ’Nikad previše visoko, nikad previše nisko’. Stalno to ponavljam. Moraš da imaš pozitivan stav i desiće ti se lepe stvari. Izgovore ne tražim - naveo je Lojd.

RepublikaFoto: Starsport
Lojd Lenardov šut nikada neće zaboraviti

On ne beži od uloge lidera, ali ni ne oseća pritisak zbog te uloge koja mu je namenjena među crveno-belima.

- Ne bežim od uloge lidera, prihvatio sam je. Želim da budem dobar uzor na terenu i van njega, da budem pravi primer saigračima i celom timu. Mogu da iznesem tu ulogu. Da budem iskren, ne doživljam to kao pritisak, već kao zadatak da pomognem klubu. Košarka je moj život i uveren sam da mogu da ispunim taj zadatak - naglasio je Lojd.

 

Lojd je siguran da bi sve bilo drugačije da navijači mogu da prisustvuju susretu sa grčkim timom.

- Među najboljima su na svetu. Gledao sam snimke na Jutjubu i pre no što sam došao, doživeo sam to prošle godine kao protivnik, ludo je kako to izgleda i sigurno bi nam mnogo pomoglo. Ali ni to ne smemo da koristimo kao izgovor. Ove godine niko nema navijače. Hajde onda da se potrudimo da ih usrećimo dok nas gledaju na TV ekranima - zaključio je Džordan Lojd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading