(VIDEO) Selektor i NOVI KAPITEN pred Švajcarsku: IGRAJU JUGOSLOVENSKU KOŠARKU, ali smo ZA SRBIJU SPREMNI NA SVE!

Autor:

Sport

25.11.2020

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Igor Kokoškov i kapiten "Orlova" Aleksa Avramović održali si virtuelnu konferenciju za štampu pred početak nadmetanja u Finskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

"Orlovi" se u ovoj skandinavskoj državi nalaze od 23. novembra, pošto se tamo u "balonu" pripremaju za nastavak kvalifikacija za Evro 2022. godine.

Avramović je prvi počeo sa pričom o uigranosti ekipe.

- Pre dva dana došao je veliki broj igrača - čak devetorica, akteri derbija su nam se pridružili još kasnije, pa još samo Simonovića čekamo. Već smo odradili tri treninga, malo smo pretrpani informacijama ali nema vremena da se uspori. Prvi meč dočekaćemo spremni, pa ćemo za Srbiju da uradimo sve što možemo - istakao je plejmejker.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksa Avramović novi je kapiten Srbije

On je novopečeni kapiten, pa ne krije oduševljenje zbog nove odgovornosti.

- Osećam se jako počastvovano što ću u ovom prozoru biti kapiten. Motivacija nikada nije dovedena u pitanje, to je nasvetije i najponosnije za mene ili bilo kog igrača. Znamo šta nam je cilj, došli smo ovde po dva trijumfa i da dokažemo da smo među najboljima na svetu - dodao je on.

Na njegovu priču nadovezao se selektor.

Kokoškov je svestan u kakvom vremenu živimo, pa ne paniči zbog manjka vremena.

- Nažalost, živimo u vremenu virusa, nismo se okupili u Beogradu, nismo imali priliku da se vidimo sa predstavnicima medija licem u lice. Očekujemo Simonovića u petak, ostali momci su tu. Odradili smo tri treninga i idemo korak po korak. Problem jeste vreme, ovaj vid takmičenja nešto je novo za nas. Ovo je pionirski poduhvat FIBA, zaključani smo u hotelu, svaki od četiri tima je na svom spratu, pa se osećamo pomalo kao da smo u zatvoru. Ipak, došli smo da predstavljamo Srbiju, pa ćemo se i sa ovim izazovom izboriti - nadovezao se Kokoškov.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Kokoškov spreman je za reprezentaciju Švajcarske

O prvom rivalu, selekciji Švajcarske, smatra da ima dovoljno informacija.

- Znamo o njima dosta iz prozora koje su odigrali ranije. Imaju dosta igrača sa prostora Balkana, igraju jugoslovensku košarku. Nismo imali vremena za neku dublju analizu, ali svakako zaslužuju naš respekt - zaključio je šef stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading